3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Despre refinanţare 2

Deoarece primul post despre refinanţare era prea general. Deoarece pagina de Facebook Refinanţare este doar începutul. Deoarece viaţa bate campania online. Waven, lucrător la fabrica de castraveţi (a se citi multinaţională), soţ şi tată a două fete (+ blogger în timpul liber) ne povesteşte cum e cu refinanţarea. Cum e atunci când alegi dintre oferte multiple, atunci când mergi efectiv la întâlniri cu reprezentanţi ai băncilor.

“Prima casă (apartament, pentru conformitate) ne-am luat-o după 6 luni de chirie. Am hotărât de comun acord că nu vom sta niciodată la părinți deoarece ni se părea că cel mai jalnic nivel al unor tineri însurăței este acela de a-și petrece noaptea nunții cu soacra la ușă. Ne-am mutat cu chirie și bine am făcut pentru că în mai puțin de 6 luni ne luam o casă. A noastră. La 25 de ani. Și nu vă gândiți la prostii, am avut nevoie de credit pentru ea. La BCR.

Am stat acolo 3 ani, ne-am făcut de cap (ca la 20 de ani …) iar la un moment dat am făcut și-un copil. Și ca să sărbătorim cum trebuie evenimentul, ne-am schimbat casa. Cu una mai mare, mai frumoasă și mai scumpă desigur. Așa că, din nou, am avut nevoie de credit pentru ea. Surprinzător, tot la BCR.

La casa cea nouă am stat vreo 4 ani. Acolo am încercat să fim părinți deștepți și frumoși pentru copila noastră. Nu știu să spun eu acum cât de bine ne-am descurcat. Dar pentru că prima copilă ne-a ieșit bine, ne-am gândit la încă una. Numai că deja căsuța noastră cea mare și frumoasă devenea, în aceste condiții, frumușică dar micuță. Cu sufletul trist dar împăcat, am părăsit-o și ne-am luat alta. Și mai mare, și mai frumoasă (după cosmetizare) și desigur, tot cu credit. De data asta, nu de la BCR.

Acum, în 2011, creditul luat în urmă cu 4 ani este deja depășit. Vremurile de atunci nu mai seamănă nici pe departe cu cele de astăzi. Condițiile de creditare s-au schimbat și ele cu mult. EURIBOR-ul este altul, DAE-le n-o mai ia razna ca pe vremuri, iar cu SCORING-ul stau în continuare bine. Valoarea banilor pe care-i mai am de dat e alta acum. Anii rămași până la închiderea creditului actual au altă însemnătate când mă gândesc la viitorul fetelor mele.

La mine criza a venit, a stat puțin și a plecat. Așa că în momentul de față eu caut o refinanțare. Și n-am nici prea multe credite. Și încă-mi mai pot plăti rata la timp și fără eforturi deosebite. Și nu vreau mai mulți bani. Și nici nu vreau să-mi lungesc perioada de creditare. Mi-ar prinde bine o rată mai mică, nu zic nu, dar nici măcar ăsta nu-i motivul real. Nu, eu vreau să dau, lunar, mai mulți bani băncii! Și nu, chiar n-am înnebunit, indiferent cât de ciudat sună ceea ce am spus mai sus!

Eu vreau o refinanțare pentru a-mi achita datoriile mai repede. Vreau să dau astăzi, mâine și poimâine mai mulți bani băncii pentru ca săptămâna viitoare, odată creditul ĂSTA achitat să-mi pot lua liniștit ALTUL. Da, eu vreau să plătesc mai mult pentru a-mi scădea perioada de viață a creditului și la momentul necesar, să fac din nou un credit pentru primele mașini ale fetelor, sau pentru studiile lor, sau pentru nunțile lor sau pentru căsuța mea de vacanță din Caraibe, de ce nu 😀

BCR are o campanie despre refinanțare. Campania este în primul rând despre corecta informare a clienților despre avantajele refinanțării creditului/creditelor în desfășurare. În plus, ca în orice campanie, există și avantaje pentru a-ți face o refinanțare ACUM la BCR. În plus, refinanțarea nu-i un produs BCR. Este produsul momentului pe piața bancară și trebuie privit ca atare. A-ți păstra un credit, indiferent cât de performant pe plan personal este, în condițiile atât de avantajoase actuale poate fi o mare greșeală.

Refinanțarea creditelor există și funcționează cu succes prin toate locurile cu apă caldă și trotuar în fața casei din lume. Mai ales refinanțarea creditelor ipotecare este un produs de o importanță deosebită datorită costurilor de obicei destul de ridicate pe care le implică. Oferta BCR în acest domeniu este una deosebită și implică:

 

  • 0 cheltuieli notariale;
  • 0 comisioane bancare (analiză sau administrare);
  • 0 cost de evaluare;
  • 0 costuri pentru asigurare imobil;

Eu am avut deja o întâlnire cu un reprezentant BCR. O am și pe a doua stabilită pentru sfârșitul acestei săptămâni pentru a înțelege pe deplin detaliile ofertei de refinanțare primită de la BCR. Dar, ca să fiu sincer până la capăt, trebuie să recunosc că tratativele privind refinanțarea le duc în paralel cu BCR-ul cu încă 2 bănci. Fie ca cea mai bună dintre ele să mă câștige!”

După refinanţarea prezentată general şi această incursiune în viaţa reală urmează şi o surpriză. Atrăgătoare şi … surprinzătoare 🙂 Rămâneţi aproape !

 

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.