3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

BĂICOI: am devansat România Liberă

Am văzut pe Facebook un link spre articolul “De ce la BĂICOI explodează zilnic 450 kilograme de dinamită“. Pentru că Petrom a angajat o companie să caute petrol în zonă este răspunsul scurt şi la obiect. Răspuns pe care l-am dat încă de pe 22 februarie. România Liberă a scris pe 14 aprilie. E bine aşa, mă bucur că i-am devansat. În Băicoi sunt fruncea ! 🙂

Iar percepţia ziariştilor despre Băicoi mă întristează … un orăşel prăfuit. Oricum, redau spumosul pasaj despre cum se fură cablurile:

Un singur cablu costă de la 1.200 de euro în sus, pentru că are integrat un dispozitiv de digitizare a semnalului. Deşi sunt cabluri de date profesionale, cu durată îndelungată de exploatare, durata lor de viaţă în România e sub 2 ani. Asta pentru că se fură mult, mult. Se fură şi geofonii dar nu ştim pentru că localnicii nu au ce să facă cu ei. Iar cablurile, fiind foarte lungi, unii localnici le folosesc ca prelungitoare pentru câte-un bec amplasat în fundul grădinii, la depărtare mare de casă. Unii hoţi profită de lungimea firelor şi îşi fac din ele sârme de întins rufe, în timp ce alţii îşi leagă cu ele vaca şi calul sau lemnele de căruţă. Rromii care fac cazane, după ce fură firele fac un foc mare şi le aruncă-n flăcări ca să scoată metalul din ele, dar după 2-3 încercări, când văd că din 100 de metri de cablu iese cupru de 10 lei, se potolesc.

 

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.