3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

GHID: paşii pentru o campanie pe bloguri reuşită

A venit timpul pentru alt post de genul sfaturi pentru bloggeri. Repet, nu prezint complexităţi încurcate, nu scriu adevărul absolut, nu vă prezint ceva universal valabil şi general aplicabil. Este un ghid personal ce cuprinde un pic de logică; dacă nu sunteţi de acord sau aveţi propuneri de îmbunătăţire folosiţi cu încredere comentariile.

Pasul zer0: ai o idee pentru o campanie pe bloguri (sau “social media” cu totul). Deja ai obiectivele campaniei conturate, dar îţi doreşti sprijinul comunităţii (nu se includ campaniile pe bani, habar nu am de alea. Vorbesc de campanii pentru a promova ceva/pe cineva. Într-un stil revistă uşoară pentru adolescente … visătoare. Aşa a ieşit textul până aici)

Pasul unu: dai mail/telefon tuturor persoanelor pe care vrei să le implici. Le spui ideea ta, îi întrebi dacă sunt de acord că merită frate şi dacă au disponibilitatea de a participa la aşa ceva (disponibilitate=timp, energie, chef, acces la internet etc)

Pasul doi: Felicitări ! Ai obţinut acordul de principiu al tuturor celor vizaţi. Acum urmează ceva crucial: le trimiţi lista cu obiectivele pe care ţi le-ai propus şi modul(rile) în care vrei să ajungi acolo. Nu uita să menţionezi durata campaniei !

Pasul trei: din nou crucial: feedback-ul vine spre tine. Critici, sugestii, propuneri de îmbunătăţire, obiective mai îndrăzneţe sau mai timide etc. Nu te enerva ! Oricât de straniu sună, oamenii sunt diferiţi şi au păreri şi concepţii deviante faţă de axa ta. Democraţia îşi intră în drepturi.

Pasul patru: avem durata campaniei, obiectivele ei şi modalităţile de atingere ale acestora. E timpul pentru parcelarea atribuţiilor, altfel spus pentru organizarea pe căprării a campaniei. Unii sunt mai tari în blog, alţii în Facebook, există oameni care le au cu liniile de cod. Eficienţa maximă se obţine când fiecare face ce ştie mai bine ca să ajute cauza.

Pasul cinci: aici deja întind coarda. Cam exagerez, dar vreau 2-3 zile de organizare. Fiecare să-şi pregătească rolul, eventual să existe un program de activităţi pe zile. Dacă mă gândesc mai bine deja e un pas pentru cei mai nordici dintre noi. Vă acord o derogare de la el.

Pasul şase: după campanie urmează contabilitatea. Cine, ce, când a făcut. Cine a promis şi s-a făcut că plouă. Ce a mers ca uns cu untură, ce a mers de a stat pe loc. Oricum felicitări pentru efort !

sursa foto

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

3 comments

  • Ai uitat de milestone-uri, de schimbările din mers datorită unei monitorizări tip JIT, de accentuarea punctelor cheie și renunțarea la mâinile moarte. Ah, de când aștept să facem o campanie zdravănă, cu cap și cu *oaie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.