3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Alessandro Petacchi a câştigat a doua etapă din Il Giro 2011

 

Alessandro Petacchi

Veteranul sprinter italian Alessandro Petacchi (Lampre) s-a impus la sprint în a doua etapă a Il Giro 2011, în faţa marelui favorit Mark Cavendish (HTC Highroad). Etapa lungă de 244 de kilometri nu a avut evenimente ieşite din comun până la sprintul masiv de la final. Sebastian Lang (Omega Pharma Lotto) a evadat chiar de la kilometrul 3, sperând că alţi rutieri i se vor alătura. Surprinzător nimeni din pluton nu a schiţat vreun gest. Prin urmare Lang a continuat singur şi a avut un avans maxim de aproximativ 20 de minute. Obiectivul lui era clar: să treacă primul peste singura căţărare a zilei. A reuşit acest lucru şi devine astfel primul purtător al tricoului verde, acordat celui mai bun căţărător.

Prinderea lui Lang cu 27 de kilometri rămaşi a dus la un contraatac din pluton iniţiat de un băiat de la Farnese Vini. Aceesta a fost urmat de alţi 7 rutieri, printre care Jan Bakelands (Omega Pharma Lotto), Jerome Pineau (Quickstep) şi un rutier al Lampre, trimis de Petacchi să monitorizeze situaţia şi să tragă fals la trenă. Această încercare temerară nu a durat mult. Plutonul a revenit cu Garmin Cervelo, HTC Higroad si Lampre la trenă.

Ultimii kilometri au fost ciudaţi. Vacansoleil a dus trena pentru Borut Bozic. Apoi Garmin Cervelo a venit în faţă cu 4 oameni, dar ultimii 2 din acest trenuleţ au dat chix şi l-au lăsat pe Tyler Farrar de … căruţă. Mark Cavendish a venit în faţă adus de Mark Renshaw, cu Petacchi în roata sa. Petacchi a declanşat sprintul de departe, Cavendish a încercat să răspundă dar a fost prea târziu. Victorie Petacchi cu un sfert de roată. Mark Cavendish a acuzat imediat după final faptul că italianul i-a blocat intenţionat calea. Personal nu cred că se poate vorbi de aşa ceva, Petacchi a profitat de faptul că drumul era îngust dar în limitele regulamentului şi ale sportivităţii. Experienţa !!!

Rezultatele etapei:

1. Alessandro Petacchi (Lampre)

2. Mark Cavendish (HTC Higroad) acelaşi timp

3. Manuel Beletti (Colnago) a.t.

4. Roberto Ferrari (Androni Giocatoli) a.t.

5. Borut Bozic (Vacansoleil) a.t.

Clasamentul general:

1. Mark Cavendish (HTC Highroad) 6:06:27

2. Konstantin Svitsov (HTC Highroad) +0:12

3. Craig Lewis (HTC Higroad) +0:12

Alte posturi despre Il Giro 2011:

Il Giro începe sâmbătă

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.