3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Il Giro începe sâmbătă

Logo Il GiroA 94-a ediţie a Turului Ciclist al Italiei (Giro d’Italia sau simplu Il Giro) începe sâmbătă, cu un contratimp pe echipe (TTT – Team Time Trial). Traseul de anul acesta este, ca de obicei, extraordinar de DUR, plin de etape montane MONUMENTALE. Am pus mai jos harta generală, în scurt timp o să apară un post cu detalii despre cele mai importante etape. Pentru moment să vedem care sunt favoriţii la câştigarea tricoului roz (acesta este tricoul liderului, roz pentru că asta e culoarea Gazzeta Dello Sport).

Principal favorit este Alberto Contador (Saxo Bank Sungard, Spania). Deşi Waven susţine că el nici măcar nu va termina cursa (a se vedea comentariile), eu cred că El Pistolero a venit pentru a câştiga. Contador a făcut o recunoaştere minuţioasă a traseului, a declarat că vrea dubla Giro – Le Tour anul acesta şi cu o eventuală victorie va pune presiune pe decizia TAS în cazul său de dopaj. Contracandidat la titlu este Vincenzo Nibali (Liquigas, Italia), câştigătorul de anul trecut al Turului Spaniei (Vuelta a Espana). Nibali va da tot ce are mai bun, deoarece pentru Turul Franţei lider al echipei va fi Ivan Basso (deţinătorul titlului în Il Giro). Aşadar tânărul rutier italian se va mulţumi cu o şansă la Il Giro şi posibilitatea de a îşi apăra titlul din Vuelta.

Urmează un grup de potenţiali câştigători, toţi cu şanse egale. Aici îi includ pe Denis Menchov (Geox, Rusia) câştigătorul Il Giro 2009, Roman Kreuziger (Astana, Cehia) care a plecat de la Liquigas tocmai pentru a avea ocazia să se bată pentru o mare victorie, Igor Anton (Euskaltel-Euskadi, Spania), Joaquin Rodriguez (Katusha, Spania) şi Michele Scarponi (Lampre ISD, Italia).

Traseu Il Giro 2011

Link-uri utile:

The Armchair Sports Fan (english)

Steephill.tv (english)

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.