3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Nu există “scriu pe blog doar pentru mine”

La recentul PHblogmeet au avut loc numeroase discuţii, unele bilaterale, altele multilateral dezvoltate. În primul rând, pentru cei care mi-au precizat că sunt începători şi e greu tare cu blogurile astea, există acilea sfaturi pentru bloggeri (în special pentru începători).

În al doilea rând îmi voi expune părerea despre “eu scriu pe blog doar pentru mine, nu vreau cititori (trafic), aşadar nu voi scrie des, ci voi scrie când îmi vine”. În opinia mea aşa ceva nu există. Este ca şi cum Daniela Crudu vine la mine şi se dă Albă ca Zăpada. Ai blog pentru că vrei să te citească lumea. Punct. Dacă vrei să scri pentru tine ai la dispoziţie hârtie (caiet, agendă, coli A4 etc), editoare de text (Word, Notepad etc.) sau îţi poţi parola blogul, astfel încât să aibă acces la el doar 2-3 prieteni.

Prima regulă şi singura pe care o poate respecta oricine este: scrie des ca să ai trafic din ce în ce mai mare. Că scrie bine ca să ai trafic e greu al naibii. Cu cât ai mai mult conţinut cu atât vin oamenii din motoare de căutare peste tine. Dacă ai un post bun despre ceaiul de muşeţel e posibil să caute lumea la tine şi despre ceaiul de sunătoare. Şi tot aşa.

Cum să postezi des ? Mâine vin cu nişte idei pentru cum poţi avea 10 posturi pe lună, posturi pe care le poţi scrie fără efort, fără să stai în cadă 10 ore ca să îţi vină vreo idee.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

4 comments

 • Normal ca nu o sa scriu doar pentru mine, tinta blogului sunt cititorii, asta e firesc. Cel castigat pana la urma sunt eu si asta e cert, caci eu imi zbat mintea, deci eu castig ceva neuroni in plus, nu?
  Din pacate multi aplica regula scriu mult, numai ca ei se ‘inspira'(copiaza) de pe altii, iar asta e o problema.

  • Asta zic si eu, cititorii sunt tinta. Plagiatul e inca la putere, din pacate.

  • Cel castigat pana la urma sunt eu si asta e cert, caci eu imi zbat mintea, deci eu castig ceva neuroni in plus, nu?

   Ma-ndoiesc ca ai descoperit secretul neurogenezei, eu stiam ca neuronii nu prea se mai fabrica in creierul adult, decat ca exceptie. Mama natura nu considera a posta pe blog o exceptie 🙂

 • […] Nu există “scriu pe blog doar pentru mine” […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.