3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Fotbal românesc? Nu, mulţumesc.

Din motive încă necunoscute, am ajuns în seara asta să mă uit consistent la ceea ce a fost primul meci de fotbal văzut după vreo 2 ani, cred, adică cel mai mediatizat meci din etapa asta, Timişoara vs Steaua. Ca un pic de fond pentru asta, înainte de ăştia 2 ani, eram ceea ce se putea numi un suporter al Rapidului, respectiv Juventus, văzând aproape toate meciurile celor 2 echipe. O situaţie inexplicabilă celui care sunt azi, dar s-a întâmplat şi n-o să mă apuc să mă contrazic cu propria-mi memorie.

Revenind la meciul de azi, care s-a terminat de vreo 15 minute de fapt, o să fac nişte generalizări grosolane, dat fiind că astea-mi sunt cunoştinţele actuale de fotbal… O să încep cu o întrebare, anume de ce s-ar uita cineva la fotbalul din România? Înafară de nişte scaune care luaseră foc la un moment dat din cauza unor torţe, de acele minunate si colorate reclame într-o mişcare continuă de pe marginea terenului şi de pata de culoare adusă mai mult la propriu de alde Bănel, nu am găsit ABSOLUT nici un motiv pentru care să nu regret timpul pierdut în acest fel.

Mi-e destul de clar că fotbalul românesc e un joc, să nu zic sport, cât se poate de pueril, asta şi prin faptul că deşi “jucătorii” sunt maturi din punct de vedere fizic, intelectual cei mai mulţi dintre ei se confruntă încă cu tabla înmulţirii, înregistrând un succes moderat. Restul au cedat la înmulţirea cu 2.

Cât despre meciul cu pricina, a fost o confruntare pe viaţă şi pe moarte între 2 grupuri de oameni interesaţi mai degrabă de starea vremii, statut social, fizică cuantică, teatru (talentul e evident la unii din ei…), sau echivalentele lor feminine (pentru că o femeie cu un minim respect de sine n-ar avea ce să caute cu un exemplar masculin fascinat până la vârsta de 40 de ani de un obiect sferic) – nu în ordinea asta, decât de motivul presupus al existenţei lor pe acea tarla. Aparent toţi se mulţumesc să alerge fără să înţeleagă neapărat de ce, pentru că altfel nădăjduiesc c-aş fi văzut şi ceva tactică în jocul lor.

Ca să respect normele impuse de blogărul mega oficial al Băicoiului, sursa imaginii.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , , , , ,

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.