3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Amuzant: cronică de meci Timişoara – “U” Craiova

Dragilor, am revenit ! “U” Craiova, echipa mea favorită, îmi dă motive mai mult decât suficiente ca să pot onora dorinţa MihaeleiDM: cronici de meci cu umor. Vă povesteam data trecută despre tactica de senzaţie a lui italiano vero antrenor magic Niccolo Napoli: pasă lungă, dar la adversari, care fug toţi să respingă, se dau cap în cap, mingea ajunge la un oltean, GOOOL !

La Timişoara allenatore Napoli a folosit o tactică nouă, o viziune asupra fenomenului fotbalistic (sîc) ce va fi predată în şcolile de antrenori de pe glob în foarte scurt timp. Antrenorul bănăţenilor, Dusan Uhrin Jr., a vrut să nu-şi lase echipa pe teren, convins fiind că nu are cum fenta un aşa tehnico-tactician mare. Dar a zis hai că-i bag, barem văd metoda aplicată şi poate poate deşluşesc măcar 10% din ea.

Ei bine, iată discursul lui Napoli către jucători, discurs în care prezintă tactica de joc, strategia, viziunea, planul de bătaie, calea spre valhala: “Ragazi, io am tactica câştigătoare (sîc). Când vine pasa în careu primul jucător de pe traiectorie dă pe lângă minge, al doilea jucător aflat pe direcţia balonului rotund (sîc sîc) dă pe lângă, mingea ajunge la al treilea jucător. Acesta marchează şi noi câştigăm !”

GEN-IAL ! Rugat să comenteze ÎN EXCLUSIVITATE pentru 3ditorial, Sir Alex Ferguson (allenatore la Manchester United) a declarat: “Sensational ! Primul jucător dă pe lângă cu sete. Atunci va avea senzaţia că piciorul îi este smuls din şold (aşa se simte când dai pe lângă). Deja 42% din public şi camere şi arbitrii se uită la jucătorul căzut. Player 2 dă şi el pe lângă şi profită de faptul că arbitrii nu îl vad, lovind zdravăn un jucător advers. I know că la România nu văd arbitrii bine nici când sunt 100%, dar când rămân la 58%. Cei doi jucători cad pe jos, se tăvălesc. Acum toată lumea se uită la ei, neobservând jucătorul 3, ce ia mingea în mână şi o pune pe linia porţii. Genius !”

Sir Alex nu ştie că şutând de pe linia porţii, un jucător al “U” Craiova are 25% şanse să marcheze. Oricum tactica s-a întors împotriva oltenilor. Vă întrebaţi cum ceva atât de măiastru poate să nu funcţioneze ! Ei bine Nicolo Napoli nu a precizat că tactica se aplică DOAR în careul advers. Aşadar ai mei băieţi au reuşit să dea de 5 ori pe lângă minge la faza primului gol, de vreo 3-4 la al doilea. Ca să nu mai spun că Zorro (da, aşa îl cheamă pe om) era să îşi rupă piciorul doar pentru a respecta ordinele.

Mititelu Adrian, cunoscut şi ca numărul 24248 la apel, a declarat că ghinionul e de vină pentru cele 4 (patru) goluri primite. Şi că au ratat prea mult ai lui jucători. Presupun că se referă la unicul şut pe poartă tras prin repriza a doua de elveţianul de origine bosniacă născut la Zagreb, în Croaţia Subotic. Şut atât de slab încât Pantilimon a avut timp să plonjeze de 5 ori pentru fotografi, să-si ia un sendivş şi să construiască de la 0 un cuptor cu microunde pentru a îl încălzi.

Există însă şi o parte pozitivă. La pauză Zorro cu David Lopes şi Walter Lopez s-au luat la K1 cu Prepeliţă şi Florin Costea. La cât de repede alergau sunt candidaţii ideali pentru “Românii şi ivorienii au talent”. Se mişcă atât de încet încât pot avea un număr din ăla de breakdance … dansul robotului cu viteză foarte mică. Slow motion reinvented !

PS: pentru că MihaelaDM îşi exprima îngrijorarea că mă vor ataca fanii olteni dar nimic nu s-a întâmplat, voi posta un link către această cronică de meci în cadrul grupului de Yahoo al suporterilor “U” Craiova 🙂

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.