3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Bani din blog

EDITARE: sondajul are răspunsuri inspirate de OTV. Ca să ştiţi 🙂

Dănuţ, colegul meu de blog, este un corporatist lacom. Ca să exemplific – el ar avea case de vacanţă undeva prin regiunea Sodoma şi Gomora, eu o colibă ascetică la marginea Atlantidei 😀 Întâi Dan mi-a atras atenţia asupra eMAG Profitshare, programul de marketing afiliat al eMAG. Sunt înscris acolo de prin 2009 :), dar nu am pus link-ul pe blog. Pentru ca întâi m-am înscris, apoi am citit ce presupune. Iei 3% din ce vânzări se fac pentru că lumea a dat clic pe reclama postată pe blogul tău (sub search, e doar link că suntem pe WordPress). Două întrebări existenţiale m-au făcut să nu pun link-ul: 1. de ce ar cumpăra cineva online ? (asta e o opinie personală) 2. de ce ar intra aici şi pe urmă ar da clic ca să ajungă la eMAG, în loc să meargă direct acolo ? Oricum, link-ul e pus ca să vadă Dănuţ ce vizionar mi-s.

Al doilea aspect pe care îl voi aborda este: câţi bani face acest blog ? Ei, la momentul actual, folosind o formulă secretă ce ia în considerare traficul, Page Rank-ul, comunitatea din jurul blog-ului şi preţul pieţei, aş spune că un post plătit pe acest blog costă 3 (TREI) EURO. Aşadar vom face 10.000 de Euro după ce vom publica 3.333 de posturi plătite. Dacă publicăm un post plătit pe săptămână, caeteris paribus,  înseamnă că în 64 de ani vom obţine cei 10.000 de Euro ! Nu e rău deloc. Şi în încheiere un sondaj.

[polldaddy poll=4519028]

sursa imaginii (NB: am dat search după “bani cu sacul” şi imaginea asta e prima în Google :D)

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

11 comments

 • Buna ziua Iasi! 🙂

  Pot sa-ti impartasesc din experienta mea personala, stimat coleg.
  In ultimul timp am cumparat din ce in ce mai multe chestii online. Chiar acum 3 ore am primit un colet de la Emag. Tinand cont ca sunt tot timpul la munca, mi-e foarte simplu sa comand ceva care ajunge in aceeasi zi la mine la birou.

  Oricum la electronice nu prea ai ce sa analizezi la fata locului 🙂

  PS: oricum murim in 2012, nu? Ce facem cu banii pe lumea cealalat? 😛

 • Si eu am cumparat online de la emag, sa zicem ca e mai comod asa.
  Cu privire la poll, ce “DA” sau ce “NU” ?n-am inteles aceste variante de raspuns la intrebarea pusa…

 • Putini cumpara online.
  In ce priveste anul 2075 si castigul de 10.000 de euro, eu zic ca se merita. O mestenire ceva, ca de … mai sunt inca 64 de ani. Cum eu de exemplu am 33, adunam cu 64 si … cine stie cat timp a trecut decand am plecat la loc racoros!

 • Florin Morosan

  Înainte nu cumpăram online, însă am descoperit de curând că e mult mai comod aşa. Îţi vine produsul acasă, de nu îţi place ceva poţi returna, deci e ok. Măcar te scuteşte de un drum… părerea mea.
  Baftă la strâns cei 10.000 de euro… 🙂

 • Extrem de multi oameni cumpara online, e mult mai simplu. Si daca ne referim doar la produse IT ca de asta vorbim aici, sunt mult mai ieftine decat la orice magazin. Eu personal prefer sa cumpar online, produse ieftine si aduse de obicei gratis acasa.
  Ai avea mai multe sanse daca scoti link-ul si afisezi reclame, sunt oameni care iti citecs blogul si le sare in ochi o promotie de la emag, normal ca dau click sa vada si poate si cumpara. Succes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.