3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Din Ploieşti. Frumos, dar uitat.

Concursul DailyDeals.ro pentru bloggerii prahoveni m-a pus pe gânduri. Care sunt locurile cele mai frumoase din Ploieşti ? Care dintre ele este uitat ? Parcul şahiştilor din Centru este populat, la hipodrom am fost când eram prea mic şi nu am amintiri clare. Aşadar aleg Muzeul Ceasului !

Prima dată când l-am vizitat, cuvântul “Muzeu” într-o propoziţie însemna dezastru. Deh vârsta ! Dar, surprinzător, mi-a plăcut. Pentru că în spatele fiecărui ceas vedeam o poveste. Un ceas englezesc masiv, mare cât un turn, îmi spunea:”Lord Watson, trebuie să veniţi cu soţia la cină. Am un ceas magnific, tocmai adus de la Londra. Putem urmări cum trec două ore.” Un ceas străvechi mă ducea cu gândul la: “Mai sunt două grăunţe de nisip în clepsidră, dar soarele nu a dispărut complet. Gărzi ! La temniţă cu inventatorul !”

Apoi, fiind implicat (mai mult sau mai puţin activ) în proiecte cu şcoli din străinătate, am ajuns recent la Muzeul Ceasului. Copiilor le-a plăcut la nebunie, mie la fel. Doar că de data asta istoria din spatele ceasurilor a luat o formă mai “de adult”. Şi dacă istoria nu vă place, puteţi admira ceasurile drept ceea ce sunt: artă. Cei ce se ocupă de muzeu sunt foarte de treabă, paznicii la fel :). E uşor de ajuns la Muzeul unicat în ţară. Totul este pregătit, ploieştenii mai lipsesc !

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.