3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Spike traficul, nu Spike muzicianul

Spike înseamnă, în termeni de trafic, un vârf de vizitatori unici. Acesta poate să apară din diverse motive. O să prezint două exemple din experienţa de viaţă a acestui blog.

1. Am scris un post ca replică la o lansare importantă pentru Florin Grozea, anume eOk.ro. Postul a primit comentarii, Florin a scris un contra-post cu link spre mine. Am avut o creştere masivă de trafic. Aşadar acesta este vârful de trafic via referrer.

2. Vă amintiţi de CERN ? Cu al lor Large Hydron Collider ? Am avut un post despre asta, căutările pe tema respectivă erau extrem de numeroase. Rezultat: ziua cu cel mai mare trafic din istoria blogului. Acesta este un vârf de trafic bazat pe căutări (se întâmplă doar în cazul unui eveniment super mediatizat).

În viaţa unui blog apar asemenea creşteri masive şi subite de trafic. Dacă traficul revine la normal după câteva zile, înseamnă că nu ai un conţinut destul de bun ca să îl poţi reţine. Dacă te simţi bazat poţi încerca să provoci un spike. Eu însă zic să iei lucrurile unic cu unic !

La final o melodie de la Spike muzicianul. Cu Guess Who.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oBny7mpIpE0&fs=1&hl=ro_RO]

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

2 comments

  • Inafara de mandria faptului c-am avut inspiratia postului respectiv, treaba trista e ca lumea blogeristica, ca si aia din metrou si din alte parti, vrea senzational….asadar nu sunt de acord cu “Dacă traficul revine la normal după câteva zile, înseamnă că nu ai un conţinut destul de bun ca să îl poţi reţine.

    Poti sa ai continutul suprem pe blog, daca nu se muleaza pe niste criterii un pic idioate, intre noi fie vorba, de search, teapa ta…10-20 de unici, si jumate cunoscuti 😛

  • Traieste ! 😀 Am zis “nu ai un conţinut destul de bun ca să îl poţi reţine”. Acum pot sa spun ca prin bun inteleg ce zici tu. Si scap onorabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.