3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Va cunoasteti ouale? (II)

Acum cateva saptamani postam despre campania de informare Vier Pfoten asupra calitatii oualelor gainilor crescute in baterii, in spatii foarte mici, fara aer proaspat, iarba sau alte normalitati pentru ceea ce inseamna “animal”.  Cat de mult afecteaza asta gainile in sine e irelevant pentru discutia asta, ci e vorba de cat de mult ne afecteaza pe noi, consumatorii, care folosim ouale respective mai mult sau mai putin des in alimentatie.

Ei bine romani, de-acum puteti fi linistiti, pentru ca liderii vostri au verificat informatia si au aflat adevarul. Niste deputati au audiat tot ce e autoritate in acest domeniu in Romania (ANSVSA (Autoritatea Sanitar- Veterinara si pentru Siguranta Alimentara), UCPR (Uniunea Crescatorilor de Pui din Romania), ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor) si Agricola Bacau) si au ajuns la concluzia ca “Informatia este o diversiune aruncata pe piata cu un anumit scop. Scopul clar e cel pe care cei din productie l-au spus – de a speria din nou consumatorii, de a-i indeparta de productia autohtona, cu consecinte si tinta comerciala (…) Datele prezentate sunt falsuri”, a declarat presedintele Comisiei de agricultura, Valeriu Tabara.

Luand apoi o atitudine oarecum amuzata si glumeata, nea Tabara a continuat “Domnul Mencincopschi (directorul institutului de cercetari alimentare, profesor nutritionist si sustinator al teoriei) poate vine sa ne prezinte, daca are cercetarile , studiile, sa arate ca hormonii de stres se transmit de la gaina la om. Sunt un consumator de oua, nu sunt stresat niciodata.” Hai nu, pe bune, nenea Tabara?

Vrei sa-ti enumar toate motivele pentru care sunt eu stresat si sa vezi ca la nici unul nu apar ouale? Asta nu e un argument, amice, e ironie ieftina, patetica, tipica oamenilor ca matale. Experienta ta personala e 0 (zero) pentru mine, si am cumva impresia ca daca esti presedinte de ceva comisie din parlament, ai masina sa te duca oriunde, oricand, si stai in separarea de situatia reala tipica unei asemenea pozitii nivelul de stres scade automat.

Ce ziceti de teoria mea spontana? Eu oricum ma gandesc la ce e mai rau cand cumpar chestii din orice super-market de pe-aici, dar in acelasi timp nu am prea multe optiuni si nu-mi permit sa ridic din nas la multe lucruri…

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , , , , , , , ,

2 comments

  • Nu cred ca nenea a vrut sa zica ca nu este stresat absolut deloc, ci doar ca ouale nu-i provoaca stres 😉

  • Nici mie nu-mi provoaca ouale stres, sau cel putin nu stiu ca e din cauza lor…vroiam sa zic ca daca el, eu, tu sau oricine nu suntem constienti de stresul provocat de ouale astea (si nimeni nu e ca nu asa functioneaza), asta nu e un argument in favoarea calitatii oualelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.