3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Politistul sau profesoara?

In lume se petrec o gramada de chestii, care mai de care mai importante zilele astea. Peste tot e cate o treaba demna de comentarii din partea unui bagator in seama precum subsemnatul. You name it, avem:

 • -olimpiada de iarna (implica zapada) in Canada (implica zapada) mai mult fara zapada
 • -tot acolo ii place tragediei sa se dea cu sania (nu putea sa fie semn bun ca pozitia standard la sanie e cu picioarele inainte)
 • -prin Belgia trenurile se joaca de-a corida (oamenii folosesc culoarea rosie in sens de STOP, nu de full speed ahead!)
 • -in Italia se alearga de pamant. Nu, nu pe pamant…DE pamant! E reflex cand pamantul vine dupa tine

In tot timpul asta, romanii se tin de episoadele lor de genul “Bruzli il bate pe Vandam”, din care am vazut clasice precum “Basescu il bate pe Geoana”, “Badea bate tot ce-i iese in fata” si mai recent “Politistul bate profesoara”. Sau invers. Va las pe voi sa judecati, ca oricum nu conteaza:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZoG0iTRKpDc&hl=en_US&fs=1&]

Oricata placere mi-ar face sa vad si sa analizez o asemenea situatie (si-mi face…) nu pot sa ignor gandul ca asa ceva nu e normal si sa am un gust amar, de umor grotesc in gura. Bataia in sine ar fi fost absolut normala, daca era intre una si unu de pe drum, dar e intr-un context social in care oamenii aia reprezinta ceva. Ca dovada, n-am auzit pe nimeni sa zica nume in toata povestea asta, ci toata lumea se refera la “politist vs profesoara”…categorii sociale in gluma asta de organizare.

Lasand filozofia la o parte, tanti aia bronzata n-are ce sa caute  in jurul altor copii decat ai ei proprietate personala (ii deplang p-aia saracii) si nenea cu ochelari ar face bine sa-i tina mai bine la ochi, poate apuca sa si citeasca ce si ce nu are voie sa faca cat poarta uniforma aia.  Nu fac referiri la “politist” sau “profesoara” pentru ca nici unul nici altul nu merita.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , , , , ,

5 comments

 • Un fan anonim! (KraWless)

  Talentat! Esti talentat!:D Imi place articolul:D Mie iar o sa mi se taie la salar, ca am sarit ziua de vineri cu postul.. Pastelui:> Te salut!

 • incep cu multumirile, deci saru’mana de aprecieri! 🙂
  de salariu vorbesti cu “team manageru” auto-proclamat, da’ pun o vorba buna daca e…
  hint: nu poti sa fii anonim daca-ti treci numele sau nicku’ in paranteza 😉

 • Clipul ăsta imi aduce aminte de un cip pe care l-am programat în facultate. N-aveam un quartz suficient de rapid aşa ca se mişca de 2-3 ori mai încet decât ar fi trebuit. In loc de realtime era slowmotion rău de tot. Cred că asta e buba şi cu Organu ‘cesta de faţă… Ia luat 20 de secunde până când cei doi neuroni au evaluat input-urile şi după analizarea bias-ului au luat decizia de a răspunde. “Na fă, ia d’acilea!”.

 • OMFG… Erată, rândul 4: “I-a luat…”. Deci e din cauza tastaturii. Pe bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.