3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Va cunoasteti ouale?

…Poate nu la fel de bine ca politicienii nostri, ca la nivelul nostru de sub-civilizatie mai avem pana sa ne invitam unii pe altii sa le numaram, dar e de datoria fiecaruia, consider, sa stie ce fel de oua are, si mai ales ce fel de oua mananca. Prin bunavointa organizatiei pentru protectia animalelor Vier Pfoten, acum avem sansa sa vedem exact ce inseamna stampilele alea de pe ouale cumparate din magazine.

Cerintele pentru etichetarea oualor proaspete au fost introduse in Uniunea Europeana in 2004 si conform acestora, fiecare ou trebuie sa aiba o stampila de la producator – astfel, consumatorii au libertatea de a alege. Primul numar din acel cod arata cum sunt tinute gainile :

0 = ferme ecologice
1 = aer liber
2 = hale la sol
3 = baterii

Evident ca pretul scade odata cu cresterea acestui numar, iar cine-a vazut vreodata vreun film gen “Earthlings” stie ce inseamna baterii, si credeti-ma, acolo animalele nu mai sunt animale, ci un fel de materie prima care cotcodaceste si sangereaza in cazul asta. Nu mai vorbesc despre hrana si tratamentul gainilor crescute in baterii, care probabil nu vad un petic de iarba verde toata viata (asa scurta cum e…). Toate astea afecteaza calitatea oului si apoi sanatatea consumatorului…ca asa e economic eficient..

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , , ,

9 comments

 • da’ nu mai bine fac ei o mutaţie genetică mică la găina ca să poată scoată oul cu toate datele pe el? şi eventual să scrie şi cnp-ul cocoşului care a călcat găina!

 • pai la noi e cu minimizarea costurilor si maximizarea profitului (si-a bolilor la fraieri, coincident). si te rupe la costuri gaina daca-i ceri sa faca ce-ai zis tu, nu mai e eficienta ouarea 🙂

 • si….daca’s oua false???(din China) :-s

 • HOLY CRAP! incep sa fiu recunoscator pentru alea care sunt facute de gaini, chiar daca vai mama lor de gaini. nu stiam, trista treaba.

 • Dude…. 1) Viaţa bate filmul. 2) Gainile sunt animale, cu o capacitate cerebrală mai mică decât cea a pitzipoancelor blonde de la ASE. Asta inseamnă că intelectul lor(al găinilor) nu este ofensat/stress@ de spaţiul redus in care stau, pentru ca altceva nu au cunoscut şi, chiar dacă ar fi cunoscut mireasma pajiştilor înverzite unde cântă păsărelele şi pe care paşte vaca Milka…. ar fi uitat după 4 minute pentru că sunt găini şi-s proaste. Au suficienţi neuroni ca să nu uite să respire.

  • Nu e vorba ca le raneste-n orgoliu sau principii pe gaini si nu pledez pentru sanatatea morala a animalelor. E vorba ca te raneste pe tine care mananci ouale de la gainile alea “ofensate” si care, chimic vorbind, sunt moartea comparativ cu alea de la gainile din spatele vacii Milka (ca sa pastrez metafora).

   E ca si cum un om ar trai intr-un spatiu de 2/2 sau mai putin toata viata. Lasand la o parte capacitatile intelectuale si morale, ala e distrus din pct de vedere fizic.

 • […] martie 7, 2010 shadowkhan85 Lasă un comentariu Mergi la comentarii. Acum cateva saptamani postam despre campania de informare Vier Pfoten asupra calitatii oualelor gainilor crescute in baterii, in spatii foarte mici, fara aer proaspat, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.