3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Bercea Mondialu’ superstar…

Sa intram direct in paine, in cazul asta o paine destul de consistenta, cu o excrescenta frontala bine definita si probabil coapta un pic cam tare in cuptor…crocanta si delicioasa, in…3 cuvinte.

Ati auzit de personajul asta pana acuma? Eu nu, si as fi ramas ignorant daca nu era mass media romaneasca sa ma salveze. Sa mai zica cineva ca presa nu aduce adaos substantial societatii…”substantial” nu se refera la adaos, ci tot la personajul cu pricina. Si e cu atat mai interesant cu cat Bercea Mondialu’ e asociat cu nimeni altul decat presedintele tarisoarei noastre si familia (sau ar trebui sa zic satra?) lui.

Inevitabil, cu un nume ca Bercea Mondialu’, ajungi la probleme de semantica. Oare a trecut prin toate fazele intermediare? A fost Bercea Localu’, Bercea Judeteanu’, Regionalu’, Nationalu’, Balcanicu’ poate, Europeanu’ inainte, ca sa ajunga la Mondialu’? Oricum, tot un superstar ramane, orice ar zice oricare dintre noi…

Si apropo, as avea si eu mai multe de zis, dar mi-e teama ca ma taie, asa ca ma abtin, si va sfatuiesc sa faceti la fel. In plus, credeti-ma pe cuvant, daca Romania vrea sa ajunga vreodata macar Europeana, nu mai zic Mondiala, va trebui sa invete sa ignore Mondialii ca Bercea, chiar daca poate suna contraintuitiv.

Pentru referinte, poftim o poza la fel de mondial dezgustatoare ca si subiectul ei…

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.