3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

USA strikes again

Stiti cliseul ala cum ca americanii sunt prosti? Ca sa fiu sincer, am preferat sa zic ca sunt un pic mai ignoranti si ca nu prea le pasa de restul lumii, dat fiind c-am si cunoscut cativa dintre ei si nu i-as putea numi chiar “prosti”. Cu toate astea, n-am cunoscut pe nimeni de la nivelurile superioare de conducere, unde mie imi miroase a prostie crunta chiar si de-aici, de la mai mult de un ocean distanta…sau daca nu-s chiar prosti, atunci au ramas fara idei, ceva tot se intampla.

Motivul e simplu: cica nesemnatarii principali ai protocolului de la Kyoto au revenit la sentimente mai bune fata de problemele existentiale ale lui Al Gore (ala cu “An Inconvenient Truth”) si vor sa atace problema incalzirii globale.  In spiritul american totusi, ei o fac altfel decat ar face-o celelalte natiuni ale lumii, alea mai “narrow-minded”. Deschisi oricaror solutii, ei propun acum un plan tip “fight fire with fire”, in traducere “sa folosim poluarea impotriva incalzirii globale”. Si chiar e un plan propus recent de yankei, care zice ca “împrăştierea de particule de dioxid de sulf, dioxid de aluminiu sau aerosoli, în stratosferă, ar putea răci planeta prin reflectarea radiaţilor solare, înainte să fie absorbite de suprafaţa Pământului“.

Raspunsul meu, nu ca ar conta, e: ARE YOU FUCKIN’ KIDDIN’ ME?!? In ritmul asta, urmatoarea catastrofa la nivel mondial n-o sa fie din cauza incalzirii globale sau a poluarii exagerate, o sa fie din cauza metodelor de “rezolvare” a lor.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.