3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

2 cuvinte despre popularitate

Nu neaparat ca raspuns la postul marca lempereur, dar legat oarecum…popularitatea e-o chestie nici pe departe atat de simpla ca valoare=recunoastere=respect=in cele din urma, popularitate. Popularitatea, si vorbesc la nivel social acum, pare sa fie mai mult un atribut strict legat de valoarea, cultura, inteligenta si structura societatii la acel moment. La nivel de grup e la fel de fapt, cu mentiunea ca e mult mai dura asupra psihicului celor care vor sa fie in centrul atentiei si nu-s.

In ceea ce priveste valoarea pe care popularul o are/ofera celor de rand, care, in cele din urma, l-au pus acolo, nici nu incape indoiala ca e pur subiectiva si legata de fiecare individ in parte, adica fiecare se identifica, in masura mai mica sau mai mare cu o parte sau cu intregul popularului. Intamplator sau nu, popularul e popular pt ca reuseste, intr-un fel sau altul, sa aduca parti din realitatile sau visele cat mai multor oameni de rand intr-un singur pachet.

Si se aplica teoria, pana la un punct, pana acolo unde presupui ca fiecare om chiar sta sa inteleaga de ce o chestie anume e populara pt el, si, constatand socat ca n-are nimic a face, se indreapta spre altceva mai potrivit. Procesul asta intern are loc de mult mai putine ori decat ar trebui, majoritatea oamenilor fiind oricand gata sa ia pachete gata facute, ambalate, stampilate si etichetate, oferite de who and who (in general mass media sau alte persoane pe care nici macar nu le considera populare, ci considera ca au oarecare autoritate in domeniu) si sa le plaseze pe tronul popularitatii personale.

Studiu de caz: lumea actuala, in speta Romania, ca tot suntem toti umblati prin ea … sa luam cel mai bine vandut daily din tara – adica…aham, cel mai popular – motivele ma ocolesc. Titlurile de prima pagina, adica…aham, cele mai populare : 1)Simona Sensual care zice ca nu va mai poza niciodata goala. Ziarul o ia foarte in serios si da mare o poza cu ea purtand o chestie ca o ata, asa.

2)Moni s-a dus la “O scrisoare pierduta”!. Cine-i “Moni” si ce-are-a face cu Caragiale?

3)100.000$ pt o poza cu Natalia. Din nou, cine-i “Natalia”,si asta e o oferta sau o cerere?

4)Nicolae Guta isi inchide toate afacerile. Ummm, nu stiu daca sa rad sau sa plang. Cred ca nici una.

5)Iat-o pe Ioana Basescu la noul loc de munca. Daca n-ar avea pe tatutu’ acolo unde e, ar urma strict punctele 2) si 3).

6)Inca ceva cu niste tigani. Same old, same old.

P.S. Pastrez anonim numele ziarului, pt ca altfel toata lumea ar face :”Aaaaa-haa!” 😀

I rest my case, dar nu inainte sa-i dau cele 2 cuvinte pe care le merita, asadar, APA de PLOAIE. Da, da, stiu ca tehnic sunt 3 cuvinte, prepozitiile nu se pun 😛 …

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.