3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Făt-Superb în căutarea soarelui

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi fost sigur nu s-ar fi gândit nimeni la asemenea prostie, un făt-superb. Şi Făt-Superb era îndrăgostit de o fecioară de împărat cu părul de aur ca soarele şi ochii precum cerul senin în timpul zilei.

Dar fata ce îi era dragă fusese de mult promisă unui spân la care tată-său, împăratul, avea datorii de la o partidă de Texas Hold’em cu bagaboante. Fata nu avu încotro şi acceptă să se mărite cu spânul, deşi se gândea deja cum să facă să adoarmă brusc în noaptea nunţii şi să nu se mai trezească decât atunci când spânul ei va muri în cruciada împotriva clanului inamic de spâni.

Numai că într-o zi spânul, de ciudă că toată lumea putea să vadă cât era de urât, fură soarele de pe cer, îl ferecă într-un seif pe care îl aruncă în mare şi înghiţi combinaţia. Apoi se duse la palat să ia de soţie pe fata împăratului. Când a văzut-o, s-a speriat atât de tare că a intrat în fibrilaţie şi a murit pe loc. Vedeţi voi, părul ei fiind ca soarele, iar soare nemaifiind pe cer, fata rămase cheală. Iar cum ochii îi erau precum cerul în timpul zilei, rămase oarbă.

Acum împăratul era fericit că scăpase de datorie la spân, pe de altă parte nu mai putea să îşi mărite fiica. Dădu anunţ la matrimoniale că cine îi ia fata de soţie, o s-o ţie aşa toată viaţa. Singurul care a răspuns a fost Făt-Superb, care nu deschisese spamul cu update-ul cosmetic al fecioarei.

Când a văzut-o s-a speriat şi el, dar nu a cedat el cu una, cu două, ci cu trei. A realizat atunci că singura soluţie este să se ducă în căutarea soarelui. Astfel, iubirea vieţii lui ar fi revenit la frumuseţea pe care o visa el în fiecare noapte când se uita pe Spice. Îşi luă deci ciocatele din piele de elefant şi ochelarii de lună şi plecă Făt-Superb în căutarea soarelui.

Va urma…

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.