3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Rupţi de criză

Criza este peste tot. Demonstraţie: până şi blondele se ocupă de asta măi nene 😉 Dacă suntem la capitolul criză eu am suferit azi una proprie şi personală. M-am trezit dis de dimineaţă (10:40) că nu am apă, evident fără să existe vreun anunţ oficial cu o zi înainte. Nimic deosebit până acum.

Încercând să scap de barbă (deasă ca pădurile pe vremea lui Mihai Viteazul) folosind un insignifiant ibric cu apă în locul găleţii obişnuite (cu sens de aproximare cantitativă, deşi nu am încercat cred că e destul de neplăcut să foloseşti o găleată la bărbierit) m-a dus gândul la sutele de milioane de oameni de pe glob care nu au absolut deloc apă. 

Acest gând mă va părăsi mai mult ca sigur mâine, când apa va curge iarăşi pe ţevile băicoienilor, curată ca apa de izvor + ceva nisip şi clor. Şi mi-am amintit expresia “bogatul nu crede la cel sărac”. Dacă îi spui lui Emil Boc sau lu’ şefu Băsel că trebuie să trăieşti cu 10 milioane sau 15 milioane sau că te scuipă tot aparatu’ de stat başca ceva privaţi fix între felinare sau că mergi iarna într-un tren fără căldură şi lumină … păi ce înţelege ăla ?

El mănâncă la restaurante unde e tratat regeşte, se vede cu lume care se plânge că nu mai ştie pe ce să dea banii, poate chiar primeşte cereri de la Fizz să-i trimită 2-3 oameni ca să termine naibii de numărat averea că el mai sus de 1.000.000 nu ştie. Naiba ştie ! Păi băi oameni buni … dacă nici măcar nu te crede cum să te rezolve financiar şi la nivelul de trai ? Exact cum vedeţi, adică deloc.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.