3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

New year, same deal

Bine-ati venit la primul meu post de pe 2009, dedicat – cui altcuiva – lui 2009! 🙂 Si fac asta in speranta ca se va merita, ca 2009 va fi diferit de 2008(7,6,5,4,3…you get the picture) si prin altceva decat cifre. On the other hand, daca e sa fim complet onesti, timpul e o … chestie (da, sunteti bineveniti sa gasiti un cuvant mai bun) continua, care nu se divide in unitatile concepute egoist de om. Spun “om” pentru ca n-am vazut alte animale sa sarbatoareasca un moment anume, oricare ar fi el, decat atunci cand e implicat si-un om … ca sa-i puna o palarioara draguta in cap si sa-l posteze in varful tortului si sa noteze ziua in calendar.

O sa ziceti ca e crud si inuman sa nu consideram timpul ca impartit in minutele si secolele atat de familiare. Inuman se poate sa fie, doar pentru ca nimeni nu mai face asta inafara de oameni, dar crud? … sub nici o forma. De fapt, cred ca e doar o “inventie” de ordin logistic, ca sa putem plasa unele chestii importante si altcumva decat doar “mai demult”. Ca sa nu mai spun ca fara aceasta mica adnotare umana, stiinta pe nume istorie si-ar pierde o bucata buna din … prestanta : “Razboaiele daco-romane s-au desfasurat intre 101-102 si 105-106” (I hope I can still accurately remember these years … you see, history has never been my main thing 😛 ) suna MULT mai bine si knowledgeable decat “Razboaiele daco-romane au avut loc … acum ceva timp… aaa, da! si-au fost 2 … adica separate … “.

Sa nu incep totusi chiar atat de pragmatic si obiectiv … e destul timp si pentru asta. Urmeaza acum partea relativ acceptabila din punct de vedere uman a postului : Felicitari! Ati intrat intr-o noua perioada imaginara a vietii voastre … poate pe-asta o s-o faceti sa si conteze! 😀

Pardon, n-a iesit nici pe departe atat de “acceptabila” pe cat credeam … Offf, poate reusesc sa o dreg la final cu un La multi ani!

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.