3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

STOP vot!

Aceasta sesiune de alegeri parlamentare ma gaseste in (auto)exil. Adica departe de lumea dezlantuita a campaniei electorale, de emisiunile demagogice pline de elanul candidatilor in rezolvarea problemelor umanitatii mioritice (ba chiar si a celei din Africa!), dar care brusc se estompeaza odata cu transferul de putere catre alesii neamului…In acest fel, ma pot „bucura” de criza financiara din Marea Britanie in liniste, fara discursurile pompoase si lipsite de fundamente economice de genul cum vom transforma noi Romania in 4 ani din codasa Uniunii Europene in „luceafarul Europei”. Parca asa sunau si acum vreo 20 de ani…cu sau fara campanie electorala.

Totusi, avantajul exilului il constituie faptul ca…NU pot sa votez, ceea ce-mi ofera o scuza cat se poate de…”legala” si veridica a absentei mele de pe lista de votanti. Dar, avand in vedere antecedentele mele pe la ultimele alegeri, in speta cele locale, se poate spune ca acest „incident” nu este unul izolat, ci rezultatul unei actiuni constante de a le demonstra politicienilor nostri ca NU ma mai intereseaza ce au de spus, NU imi mai pasa de programele lor si NU vreau sa ma mai reprezinte.

Pe fondul exilului meu, probabil voi fi acuzata de lipsa de respect fata de patrie si dezinteres fata de viitorul acesteia. Sau poate nu…De mica mi-am exprimat liber convingerile politice si nemultumirile, am convins pe cine am putut (parinti, bunici…) sa voteze cu cine am vrut eu, mai ales atunci cand nu am avut drept de vot, apoi am votat in functie de cum am crezut ca a fost mai bine. Uneori a iesit candidatul pe care l-am sustinut, alteori nu, dar cel mai important este ca niciodata proaspat alesii nu s-au tinut de cuvant. Cel putin NU acel cuvant pe care si l-au dat in fata mea, cetatean al acestei tari ca oricare altul. Promisiunile lor, ajunse la urechile mele, s-au pierdut in neant la fel de repede pe cat au fost rostite. In aceasta situatie, consider ca nici unul dintre acestia nu-mi reprezinta loialitatea si respectul pe care l-am aratat fata de promisiunile pe care le-am facut vreodata. Nu-mi seamana, deci nu ma reprezinta si, prin urmare, NU votez.

P.S.: Astept criticile voastre la comentarii (stiu ca vor fi destule…). Fara nume de candidati/alesi insa! Eu nu critic partide sau VIP-uri politice, ci toata tagma de nereprezentanti ai mei. Si, va rog, evitati sa faceti campanie electorala pe seama articolului meu, prin comentarii. Imi rezerv in aceasta situatie drepturile de administrator pentru a sterge/edita comentariile. Nu ma intereseaza decat masura in care acestia va reprezinta (la modul general) cu posibile exemple reale, dar fara a mentiona numele celor vizati!!!

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

7 comments

 • Eu pot vota dar cred ca ma autoexilez in casa in ziua respectiva.

 • Eu am “uitat” si anul asta de viza de flotant……….. Ooops 😛

 • @lempereur: Sefu’ cred ca am inteles mesajul…si tu te simti la fel de “reprezentat” ca si mine? Am I right or…am I right? 😀

  @zee88: Deci inca un motiv perfect “legal” sa nu te prezinti la vot (lol)

 • bun, nu votam, da atunci cum drac facem sa se schimbe lucrurile?

 • Problema asta cu schimbarea e un pic mai complicata, pentru ca principalul obstacol in calea schimbarii il reprezinta mentalitatea maselor, iar asta nu se schimba usor. Ok, o sa scriu un articol intreg ca sa explic asta pentru ca am nevoie de mai mult spatiu. Ma apuc de treaba acum 😀

 • […] Intrebata in urma articolului STOP vot! cum se va mai produce schimbarea daca nu votam, iata ce am de […]

 • Hey,

  Sunt un porc si candidez la Parlamentare. Da, un porc adevarat. Sustinut de trupa Vama. Daca nu ma crezi gasesti dovada pe http://www.vamamusic.ro. Vreau s-ajung la guvernare sa ies din criza financiara ca mi-e greu cu banii.

  Am auzit si eu ca acum voturile se strang onlain. Asa ca te rog eu sa-mi pui si mie benarul asta. Colaboram si cand ajung la guvernare o sa am eu grija sa te scutesc de taxa pe trafic. Pai am vazut eu ca de aici din bloguri vine de fapt traficu’ si blocajele! Asa ca bag taxa. Da’ daca ma ajuti, pe tine te scutesc.

  Am si platforma-program, clip electoral facut de Vama. Am scris si-un blog. As scrie si-o declaratie de avere, da n-am ce trece. Deci nici pomana electorala n-am de dat. Daca-mi pui benarul astept un semn.

  ps: Daca ai timp, vino sambata, la 16, in Piata Constitutiei. Imi fac astia de la Vama miting electoral.

  Porcu’ Parlamentar
  http://www.vamamusic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.