3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

“It’s gonna get nasty”

Ok, nu stiu exact cand sunt alegerile alea din state, nu ma intereseaza in mod deosebit, ca sa fiu sincer. Stiu c-a inceput ceva pe nume “early voting”, care e probabil o prima faza a alegerilor oficiale, mai stiu ca oamenii sunt inca “pe cai” cu campaniile si am citit undeva ca se asteapta cea mai mare participare la vot de mult timp incoace. Foarte bine, asta inseamna ca industria show-business-ului inca nu si-a pierdut indemanarea si poate sa creeze ceva care sa atraga privirile oamenilor (cu mentiunea ca privirile americanilor sunt discutabil mai usor de atras decat ale altor natii…).

Fiind ultimele zile ale campaniilor, nu e surprinzator ca cei doi candidati “fac” cate 2-3 state pe zi si arunca tot ce le mai permit bugetele in lupta. Endorsment-urile (sprijin public acordat unei persoane de catre o alta) curg garla, glumele cu sau fara perdea la adresa contracandidatului sunt uneori demne de un campionat al bancurilor, oamenii se strang cu miile si-si zbiara plamanii pe strazi cand favoritul lor zice fraza de final a discursului, defectele si calitatile celor doi sunt, pe rand, supra- si sub-estimate, apar matusi care stau in state ilegal (pe bune!! 😀 ) si tot felul de alte glumite inofensive.

Pentru cei interesati de rezultate, s-ar parea ca Obama are un usor avans dar lupta se va decide, cu siguranta, dupa ce se va fi numarat si ultimul vot, asa cum ii sade bine oricarei productii hollywood-iene care se respecta. O sa inchei citandu-l pe cel care are sanse sa devina primul presedinte de culoare din istoria Americii: “It’s gonna get nasty”. El se referea la razboiul mediatic al acestor ultime zile ale campaniilor, eu ma refer la situatia generala mondiala (dar cu S.U.A. deschizand drumul) de peste cativa ani. Si o alta diferenta … pentru el conteaza rezultatul alegerilor astora, pentru mine nu.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , , ,

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.