3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Happy Halloween!

Inainte de a va pregati sacosa cu tomate din dotare si a va lasa patriotismul sa zburde liber pe campiile mioritice, permiteti va rog sa-mi argumentez cazul. Prezumtia de nevinovatie sper ca inca mai functioneaza.

Am anuntat acum ceva timp ca mi-am schimbat patria de domiciliu. Nu, inca nu am traversat Atlanticul si nici nu am intentia asta deocamdata. Din pacate pentru mine, din fericire pentru cei care nu-mi doresc tocmai binele, „visul american” nu ma prea incanta. Cu toate acestea, tot am nimerit intr-o tara unde copiii se costumeaza in pui de vampir, dracusori sau alte asemenea fiinte, care insa pentru o noapte nu-i mai sperie. Sau cel putin nu pe ei, ci pe noi… Se plimba pe la usile oamenilor (a se citi ale mele), zambind veseli si spunand „Trick or Treat?” Ei, acu-i acu. Sa le dau din bomboanele mele de ciocolata sau sa inchid usa? Cred ca prefer sa raman cu bomboanele, asa ca incui usa si plec. La petrecere. De Halloween, bineinteles! Cu alte cuvinte, exista o explicatie pentru urarea mea: tin la cutia cu bomboane, deci trebuie sa plec. Adica vreau sa spun sa serbez. Asa ca, la revedere!

… Dar nu inainte de a sublinia o mica asemanare cu traditiile romanesti, ca sa nu spuneti ca m-am englezit de tot si am uitat de unde am plecat. Oare nu suna cunoscut chestia cu „Ne dati ori nu de ne dati?”? Dar costumatiile cand se merge cu capra sau ursul in diverse regiuni ale plaiurilor natale in preajma Craciunului? Inca o dovada ca facem parte din aceeasi mare familie a indo-europenilor…

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , , ,

3 comments

  • O dah! Happy Halloween la toata lumea. S-a intors draga noastra lara. Pacat k e pe meleaguri cu ploaie non-stop. Poate facem ceva pt zee de Halloweenu asta ca e cam sad.

  • Da, m-am intors…ma rog, in forma electronica pentru ca altfel nu prea vad sa ma teleportez curand :))

    Ploaie non-stop? N-as spune. Prin unele zone s-a pus pe nins! Asta da senzational demn de (Zer)OTV! E frig ce-i drept, de ingheata lacurile, dar mai rasare soarele din cand in cand. Ca acum de exemplu… 🙂

  • here we go. Our foreign exchange student:) Nu ne neglijeaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.