3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Sighisoara, Ardeal

Acolo-am fost tot timpul asta in care (sunt convins ca 😛 ) mi s-a simtit lipsa. N-a fost din cauza festivalului medieval, dar am mai prins o ultima seara din el, cam ploioasa, ce-i drept, si luminata doar de un foc acceptabil de artificii. Acea ultima seara a fost destul totusi cat sa simt a doua zi ca am schimbat orasele in somn … tarabele “aduse” cu Dacii din anii ’80 disparusera, berea nu se mai vindea la “iarba verde” din centrul orasului, puteai sa-ti intinzi bratele in lateral in timpul deplasarii si gunoaiele pe care vizitatorii le-au lasat cu generozitate peste tot fusesera ridicate.

A nu se intelege ca orasul si-a pierdut farmecul odata cu incheierea festivalului … ba chiar si l-a redobandit. Nu mai fusesem pe-acolo din ’92 (moment in care nu eram foarte capabil sa apreciez faptul in sine 🙂 ), dar mi-am dat seama de ce impresia generala de atunci a fost “tare”. O cetate cu un farmec special, un aspect general relativ linistit (desi centrul poate deveni aglomerat si prafuit) si ardelenii, o specie de romani un pic diferiti. Un con de umbra e aruncat de faptul ca o parte din oras e sub pick-hammere, cu unele strazi practic blocate circulatiei.

Desi banuiesc ca turistii (in special straini…) sunt in flux continuu pe-acolo, experienta ramane remarcabila si relaxanta. Nu vreau sa fac reclama, pt aia exista site-uri ca asta, vreau cel mult sa recomand. Si mai mult decat toate , va recomand turnul cu ceas in timpul unei ploi torentiale si numeroasele stradute neasfaltate (punct minus, din perspectiva mea) numai bune pt plimbari.

Later edit : Cu rusine in obraji si multumiri blondei care gandeste pt heads-up, adaug si cateva poze. Ar fi fost mai multe daca subsemnatul nu si-ar fi uitat incarcatorul de baterii acasa, dar ne descurcam cu astea. Enjoy.


Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , , ,

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.