3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Globalizarea pietei locale

Probabil mare parte dintre voi cunoasteti banala statie de metrou denumita nepopular  “Crangasi” dar mai ales si mai banala piata Crangasi.. care zilele astea a capatat o noua dimensiune.. la propriu. Daca inainte te puteai strecura cu greu printre lucratorii comerciali foarte bronzati care lucreza legal sau nu in zona, acum simplul drum pana la metrou a devenit o corvoada.

Conceptul de “globalizare a pietei” capata noi dimensiuni in piata Crangasi, unde tinerele talente care se grabesc dimineata spre serviciu sunt vazute cu ochi daca nu rautaciosi, macar suspiciosi. Si totul datorita casutelor de lemn care servesc drept standuri comerciale, aparute ca prin magie peste noapte si care ocupa 90% din trotuar, casute frecventate de batranei inceti, cu precadere dimineta.

Astfel, drumul zilnic spre metrou se transforma intr-un slalom periculos printre lazi de legume, fructe si masini parcate de amatori. Bastinasilor le infloresc afacerile si batraneii au de unde alege marfa- toata lumea e fericita; mai raman tinerele talente dar ce sa-i faci? Vorba unui bastinas : “Ei is tineri mama, au oasele intregi, nu ca noi.”

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

2 comments

  • da…cunosc situatia :(….unde mai pui ca unii….”domni”, care trec cu masina pe langa tine, te pot lua drept cos de gunoi..si sa iti arunca paharul cu suc in fata 🙁

  • Ahh 🙁 .. nu e de ajuns o singura pereche de ghilimele.. astia nu merita nici macar sa te uiti la ei 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.