3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

B’ESTFEST 2008- Ziua 3

A treia zi a fost dedicata artistilor precum Stereophonics, Manu Chao, Sunrise Avenue si Nelly Furtado. Ca sa fiu sincera, eu venisem pentru Stereophonics  dar am ajuns sa-i vad si pe cei de la Sunrise Ave si Manu Chao.

O sa incep cu britanicii de la  Stereophonics,  pentru ca sunt una din trupele mele preferate.Si –au facut aparitia intr-un ropot de aplauze; intr-adevar mi-au placu mult, au fost exact britanicii pe care ma asteptam sa-i vad;  prestatia lor a fost de nota 10 si publicul numeros i-a aclamat pana la sfarsit desi personal am ramas putin dezamagita pentru ca ma asteptam sa cante alte piese..deh..  prea multe asteptari strica 😛 .Totusi, plusuri mari pentru piesele “Dakota”, “It means nothing” si “Maybe tomorrow”.Si solistul, Kelly Jones, arata mult mai bine in realitate decat in orice alta poza 🙂 .

 

La Sunrise Avenue m-am dus din lipsa de altceva si nu ma asteptam ca baietii sa fie atat de receptivi, cu simtul umorului si modesti. Au facut impresie buna si publicul era destul de mare si multi stiau si versurile pieselor lor.Au cantat fragmente din cover-uri gen “Umbrella” sau “Hit me baby one more time”.Poate cea mai cunoscuta piesa a lor aici in Romania, “Fairytale gone bad” a fost lasata spre sfarsit, cand practic publicul a fost un al doilea Samu Haber (pt necunoscatori, e solistul de la S. Ave.).

Manu Chao a urmat pe aceeasi scena dupa cei de la Sunrise Ave asa ca am prins loc in primul rand.Desi nu se numara printre artistii mei favoriti, a fost genial concertul 😉 .Sa-l vezi pe Manu Chao live din primul rand e o experienta incredibila. A fost singurul artist care si-a prelungit concertul cu inca jumatate de ora; per total au fost aproximativ 2 ore si jumatate de show pur intr-un mix de sound-uri: de la rock la reggae si chiar salsa. Un amanunt interesant : artistul a purtat un tricou in culorile tricolorului romanesc  🙂 .Publicul a inceput sa vina chiar cu jumatate de ora inaintea concertului, si pana sa inceapa, spatiul din jurul scenei era umplut pana la refuz. Prestatia lui ireala a fost putin umbrita de problemele tehnice legate de sunet, care pe scena Dacia nu s-a ridicat nici pe departe asteptarilor, dar asta nu i-a oprit pe fani sa se dezlantuie 😉 . Dupa cei de la Kaiser Chiefs, a fost cel mai bun show din cadrul festivalului.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oQsoa7blBRo]

 

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.