3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Am pacatuit…

Mi-a ajuns zilele trecute la urechi o stire ca multe altele inaintea ei. Nimic special si probabil cu totii sunteti la curent cu trendul asta. E vorba de genul de baieti abia iesiti din pubertate, in general din familii care-au substituit educatia urmasilor cu notiunile ceva mai adaptate capitalismului de “job” sau “acumulare”.

In felul asta tipii astia ajung in pozitia periculoasa de a-si permite prea multe in plan material fara ca planul spiritual sau educational sa le permita lor in aceeasi masura. Rezultatul e banal si asteptat … dezechilibru intr-o masina de multe zeci de mii, si de multe ori se lasa cu victime. In ultima stire din categoria asta, victima a fost chiar tipul asta de 18 ani de la volan, pe care nu l-au putut salva toate sistemele de siguranta ale unui X5.

Ei bine, pacatul din titlu vine din faptul ca n-am putut sa ma abtin sa gandesc “Bine i-a facut…” si, chiar mai murdar decat atat, sa o iau chiar ca pe un fel de compensatie pt o potentiala folosire mai buna a banilor aia, ca de exemplu hranirea unor somalezi (oricat de cliseu ar suna asta).

Stiu ca suna ingrozitor si stiu si ca Dumnezeu n-a infiintat inca un serviciu de spovedanie on-line (desi, intre noi fie vorba, ar fi destul de popular, cred 🙂 ), dar o spun asa, de dragul diseminarii informatiei si cu speranta ca poate va va ajuta sa descoperiti mai usor micii incornorati din fiecare din voi, si nu pt o convietuire amiabila … desi pana la urma alegerea e individuala.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

4 comments

 • vazusem eu inainte de Pasti ceva de genu spovedestete.ro . :))
  stii cum e, inainte erau razboaie, oamenii mureau.
  Acum, avem fertilizare in vitro si o lipsa acuta de razboaie. Deci, tre sa mai moara cate unu in X5. :p

  glumesc. plus, un somalez nu se face om cu un X5. da stii si tu asta 😉

 • am ciudata impresie ca argumentele tale vin direct dintr-un roman de kafka 😀

  nevertheless, a fun read. thanks 😛

 • ti-era ciuda ca el are si tu nu, asa ca sa moara si capra vecinului..sau vecinu mai bine. eu ma bucuram daca o strica sa nu o mai poata repara, da nu m-as fii bucurat daca o murit, pentru ca odata mort nu mai are ce sa regrete si sa se invete minte. oricum nu-i nimic sa te bucuri cand moare cineva, gandeste-te ca era mata pe locu din dreapta

 • capra, oaia, el … tot aia.
  dac-o strica isi lua alta si invata ca “nimic nu se pierde, totul se transforma”, anume un X5 terminat intr-un X5 nou (sau Q7 sau vreun Land Rover daca s-a plictisit).

  nu “educarea” genului asta de oameni o tintesc eu, treaba asta e a temerarilor ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.