3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Pe fata

Mi-a ajuns cu ocolisurile si compromisurile de dragul diplomatiei, la fel cum mi-a ajuns azi cu sentimentul de depersonalizare. Am stat la 3 cozi (dintre care una era mai degraba gramada neordonata…) la minunatul A.S.E., si totul pt c-am avut tupeul sa vreau sa-mi iau un contract de cazare “din timp”.

O sa insist asupra gramezii neordonate din fata club M din Moxa. De afara, doar susurul neintrerupt al vocilor tinere dau impresia unui grup, cum un gard verde blocheaza in buna parte vederea. Inauntru, desigur, leopardul … concretizat printr-o gramada uriasa, dezordonata, neregulata, serpuinda printre coloane si alte obstacole naturale, compusa din oameni. Ca mine si ca voi … sau cel putin asa am crezut pana cand m-am alaturat involuntar gramezii. Din acel moment n-am putut sa-mi suprim sentimentul c-as fi o vita … doar o cornuta imbecila si cu atat mai ineficace cu cat verificari ulterioare au dovedit ca nu dispuneam nici de utilajul producator de lapte specific speciei … ma si mir ca n-am cedat unui “MUUUUUU….” interior, caci si soarele fierbinte de vara ma-ndemna doar la a transpira abundent si nimic altceva.

Partea mea umana, sau ce mai ramasese din ea, a dezvoltat totusi o teorie sociologica aproape. Cei pasionati sau trecuti prin cursurile necesare vor sti ca diferite experimente trecute au demonstrat ca responsabilitatea unui grup de oameni fata de un eveniment ce se petrece in mijlocul lor tinde sa se divida in parti din ce in ce mai mici pt fiecare, cu cat oamenii din grup sunt constienti ca grupul din care fac parte e din ce in ce mai numeros.

Analog am dedus eu ca s-ar putea ca responsabilitatea unei persoane/institutii fata de un grup de oameni tinde sa se divida in parti din ce in ce mai mici pt fiecare dintre componentii grupului cu cat acesta este mai numeros. Teoria asta ar explica, pe langa faptul ca niste sute de oameni au fost practic lasati sa stea ca vitele in soare azi la Moxa, si de ce e atat de usor sa fii un porc ordinar si nesatul odata ce ai ajuns intr-o functie publica … cu cat mai “publica” functia, cu atat mai mare cocina, desigur.

Orice aprecieri sau dorinte de includere a teoriei mele in noile manuale de psiho/sociologie sunt asteptate la commenturi. Multumesc! 😀

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , , , ,

3 comments

  • Deci.. imi spusese si mie cineva cam cum a fost azi… dar nu credeam ca e vorba de asemenea trairi inaltatoare 😀

    Eu nu ma grabesc sa ma mut in Vitan.. not at all 😉

  • mda..eu am rezistat doar 1h si 45 min…timp in care am avansat doar 3m…max 5m….maine (azi) la 8 sunt acolo 😉 😛

  • eu a trebuit sa “dau din coate” drastic ca sa reusesc sa intru dupa “numai” 1 ora jumate’. nu sunt mandru, sunt fericit ca s-a terminat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.