3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Planificati-va timpul

Solstitiul de vara a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, la ora 2 si 59 de minute, marcand inceputul verii astronomice si cea mai lunga zi a anului. La momentul solstitiului de vara, Soarele se afla la 23 grade si 27 minute distanta unghiulara nord fata de ecuatorul ceresc, descriind miscarea diurna pe un cerc paralel cu Ecuatorul, numit Tropicul racului, transmite Rompres.

Cu alte cuvinte, sper ca v-ati bucurat de cea mai lunga zi a anului asa cum s-a cuvenit, macar si pt ca pica doar o data intr-un an. De-acum incolo, zilele vor incepe sa scada – ce-i drept, neobservabil – in continuu pana prin decembrie, cand tendinta se va inversa. De ce? Pt ca daca va uitati un pic imprejur, o sa observati ca ciclicitatea e unul dintre cele mai importante concepte carora trebuie sa le facem fata, in mai toate domeniile vietii. Eu doar observ, altcineva a stabilit.

In virtutea acestui fapt, va recomand o mai buna planificare a timpului zilei, ca se micsoreaza. Use it wisely … 🙂

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

5 comments

  • Whoa.. sa-mi aduc aminte ce am facut vineri (cateva secunde de concentrare) ..aa DA! Am iesit in oras si am ascultat muzica pana pe la 3 dimineata.. intra in categoria “well used”?

  • “wisely” sau “well” sunt deschise interpretarii 🙂 . n-as visa sa-ti spun ce inseamna ele.

  • Mda…ziua scade, dar temperatura creste. 😀

  • Probabil de asta si-a programat ilustrul Miron (economia integrarii) restanta sambata…. ca stundetii sa aiba la dispozitie cea mai lunga zi a anului pentru a repeta 😀

  • @ Paula : so i’ve heard 🙂 . tot la ciclicitate intra si asta.

    @ Mrs Norris : hehe :D. m-as simti direct vizat daca n-as sti mai bine 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.