3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Concept semi-stupid

Pt oricine mai stie de noile trenduri ale umanitatii (un cont pe ceva torrente externe ajuta de asemenea 😛 ), va fi evidenta popularizarea conceptului de “self-help”. In general e o categorie respectabila, pe care chiar subsemnatul o mai viziteaza sporadic si care te-ar ajuta sa te ajuti singur … cam asta inseamna “self-help”, nu? Nici macar nu trebuie sa stii engleza, notiunea e cam self … explanatory 🙂 .

Spuneti-mi ca-s perfectionist, atent la detalii sau caut nod in papura, dar SELF din “self-help” nu inseamna c-o faci tu cu mana (sau capul sau orice altceva…) proprie? Adica fara sa ai nevoie de altcineva sa-ti arate cum? Nu contrazic “help”, ca ce scrie acolo poate foarte bine sa fie de ajutor, dar daca trebuie sa-ti explice cineva cum, nu mai e “self”. 🙂 Nu-mi pasa ca se refera la schimbari care vin din interior sau care presupun aportul personal, atata timp cat catalizatorul e o carte sau o lucrare facuta de ALTCINEVA, NU DE TINE!

Eh, dar admit ca logica nu mai inseamna nimic in fata comercializarii, pt ca, nu-i asa?… e cu mult mai satisfacator sa spui ca te-ai ajutat singur si nu impins de la spate, cu atat mai mult cu cat si ala care te-a impins zice ca-i “self” adica ai facut-o singur.

Pe de alta parte, oamenii ar zice orice zilele astea pt o galeata de maruntis. Cum bine spuneau Parazitii :

“Dati-mi inca un dolar, promit sa va iubesc mereu … /

Dati-mi inca un dolar, promit sa va iubesc mereu … “

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.