3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Iar americanii?

N-am mai vorbit demult de chestii de actualitate din afara tarisoarei noastre, asa ca m-am hotarat s-o fac azi, ca tot e duminica. Am preferat asta batailor intre gardieni si vizitatorii muzeelor azi-noapte sau intre niste sustinatori a 2 partidelor politice (diferite, bineinteles). Dupa cum vedeti, in Romania e pe baza de pumn weekend-ul asta. Macar in Irak e pe baza de gloante americane, ca marturie a avansului tehnologic.

Gloante care (intamplator sau nu) au trecut printr-un Coran, cu rezultatul asteptat de altfel : “pumped it full of holes”. S-ar zice ca un soldat american ar fi folosit cartea respectiva pt exersarea tintei, fara sa stie ca e Coran-ul. Sa-l cred…sa nu-l cred…mie tot aia-mi e, ori ca e Coran-ul, ori ca e lucrarea mea de la mate din clasa a 3-a, dar astia par sa nu se fi prins inca de potentialele efecte negative pe care le poti intampina cand te duci in tara altcuiva si le calci simbolurile in picioare.

Tot intamplator (sau tot sau nu), americanii se desfasoara la modul asta numai dupa ce s-au asigurat ca au bombardat bine jumatate de tara si pot oricand sa rezolve ecuatia ramasa cu eforturi minime … de unde si atitudinea oarecum relaxata a celor care striga “America out, out!” si “Yes, yes to the Quran”. Ai zice ca sunt o minoritate, nu ca e tara lor …

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.