3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

To be or not to be … emo?

In primul rand, ce naiba e emo? 🙂 Fara suparare, da’ eu nu aveam mare habar de natia asta de … deprimati, se pare – pana cand n-au inceput sa-i dea pe la tv ca sa ii recunoastem mai usor pe strada … si eventual sa trecem drumul. Norocul lor (daca pot spune asa) cu fata aia de 12 ani care a vrut sa provoace gravitatia ca acuma-si pot primi si ei partea de “air-time”.

Si-apoi am inceput sa aud : neadaptati, antisociali, deprimati, teribilisti, o corcitura de gothic si punk parca, tendinte sinucigase sau macar de automutilare, sensibili, prea sensibili, un pic prea sensibili for their own good, pretuiesc suferinta si aparent le place, se-mbraca intr-un fel, tin in ei si o data la catva timp le face cu ochiul un streang sau un balcon de etaj 7+.

Minunat, dar e doar un grup de oameni ca oricare alt grup de oameni, manati de o tendinta de grup de oameni (ca sa nu zic turma) sa faca niste chestii in acelasi fel ca sa se simta parte a ceva. In rest e treaba lor. Sinucigasi vin din tot felul de medii si “se dadea in primire” voluntar si inainte sa apara emo crap.

Lasa-i sa faca ce-or vrea si pe mine sa ma treziti cand decid TOTI sa-si faca felul in acelasi timp … aia m-ar interesa sa vad. Noapte buna.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , ,

5 comments

 • Din cate am citit eu pe internet, comunitatea punk ii uraste pe acesti emos, pentru ca se dau punkisti dar de fapt nu sunt, si nici nu stiu ce e aia. Deci termenul i-ar cuprinde pe toti cei care se dau punkisti ca sa para cool, dar de fapt nici nu stiu cum suna un cantec punk. Si sigur ca e adevarat si ce ai scris tu.

  check this out:

  http://www.funzac.com/play/Kill%20The%20Emo.html

  nu stiu cum sa creez hyperlink, dar jocul e tare.

 • Sincer nu stiu cat de neadaptati sunt in realitate oamenii astia. Mie una mi se par foarte adaptati la…turma lor 😀 Pai daca eu mi-am facut parul cret cand toate il purtau drept si daca intodeauna ma imbrac impotriva “curentului”, asta inseamna ca sunt “neadaptata”? Si daca ascult latino si-mi place sa dansez salsa, atunci la ce grup mirobolant de “deprimati”, “teribilisti” si “neadaptati” ma vor include si pe mine? 😀 Maine-poimaine ma trezesc ca fac obiectul presei senzationaliste doar pentru ca apartin unui “trend” mai putin cautat de catre societate si ca s-a gasit un frustrat/ o frustrata din acelasi cerc de “antisociali” sa incerce sa cerceteze viata de dincolo 🙁

 • @ Mrs Norris : ai dreptate, am vazut si eu ca reactia punkerilor e sa-i “desfiinteze” pe-astia … si nici societatea nu-i prea inghite … saracii, cred ca au dreptate, singura solutie e sa “demisionezi” din viata.

  @ Lara : undeva te vor include cu siguranta si-ti vor pune o eticheta in frunte si referirile la tine se vor face exclusiv prin eticheta respectiva. pentru ca e mai usor asa. e mai usor sa faci referiri la categoriile “romani, americani sau spanioli” decat la persoanele “ion, john sau juan”.

  e nedreptatea care ni se aplica tuturor si pe care o aplicam tuturor.

 • “Emo” vine de la “emotional” care teoretic desemneaza persoanele sensibile, cu ganduri usor sinucigase si mai ales extrem de timide.. Prima parte a “definitiei”..o remarcam cu totii pe la “stirile de la ora 5”..cat despre ultima parte.. numai timizi nu sunt 😉

 • heh … toti suntem *sensibili* daca sarim de la etajul 10, atat de sensibili ca ne vom face tandari la sol …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.