3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Snooker, incantat de cunostinta!

Azi am facut cunostinta cu hardware-ul necesar unui sport pe care-l doar urmaresc demult, din pacate : snooker-ul. Domnul mare-sef-de-trib-de-bloggeri-auto-intitulat-Ronnie-si-Mark J Williams-in acelasi timp a.k.a. lEmpereur mi-a facut placerea de a nu se ascunde infricosat in coltisorul intunecat al dulapului de camin, ci si-a facut aparitia la intalnire. Si de data asta a scapat usor, ca mai degraba m-am acomodat cu masa si cu jocul, motiv pt care s-a si terminat indecis 1-1 la frame-uri, ca altfel… 😛 .

Revenind la joc, m-asteptam eu in inocenta mea nestiutoare sa aiba mai multe in comun cu biliardul, observand bineinteles asemanarile evidente de la distanta : bilele au aceeasi forma si desi au culori mai multe decat in biliard, se misca pe masa aia prin aceeasi activitate umana (lovirea cu capatul ascutit al unui bat 🙂 ), obiectivul e tot sa le trimiti in gaurile mesei, desi au ele o ordine mai ciudata in care tre’sa intre, etc.

Ei bine, e foarte diferit de biliard in multe sensuri. Probabil pt cei mai nerabdatori prima chestie observata o sa fie ca are un ritm mult mai lent si ca overall e un joc mai serios/matur decat biliardul. O buna parte din ritmul lent i-l confera elementul de strategie, siguranta si-n general spatiul mare de acoperit de bilele alea mici 😀 . Tot din cauza diferentelor de dimensiuni, jocul e si mai greu decat biliardul, loviturile pe toata lungimea mesei reprezentand aproape sperietori pt ca e destul de greu sa mentii chiar si linia dreapta uneori, daca nu te concentrezi.

Cu toate astea, cu atat mai mare mi se pare satisfactia cand in cele din urma reusesti sa trimiti o bila in gaura (sa nu mai vorbesc de o succesiune de bile!). A nu se intelege ca breakurile oricaruia dintre noi au avut mai mult de 3 bile sau ca au ajuns la 2 cifre ca punctaj. Nu, cvasi-majoritatea breakurilor au fost constituite dintr-o bila rosie, reprezentand astfel cate un punct fiecare 😛 . Dar banuiesc ca toate astea sunt normale, avand in vedere experienta noastra considerabila in snooker-istica…e frumos totusi sa poti sa vezi cu proprii ochi ceea ce la televizor pare o procedura. Cu atat mai mult ii apreciezi pe cei care sunt in randurile mai inalte ale sportului si reusesc sa-l faca sa para atat de simplu.

In fine, cu atat mai mult sper acum ca acest sport sa capete din ce in ce mai multa popularitate, desi realizez ca necesita mai multa rabdare pt a fi jucat asa cum trebuie…in orice caz, merita!

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , , , ,

4 comments

  • Adevărat .. e satisfacţia mai mare când bagi o bilă la snooker. Dacă stau să mă gândesc satisfacţia mea azi a fost mai mare ca a ta 😀

  • Fals! Punctele tale au venit, poate 40-50% din ele, pe faulturile mele …
    Hai s-o declaram egala pe asta (1-1) desi am observat c-ai ramas impresionat la unele dintre loviturile mele 😛

  • Deci … bila mea roz si rosia la distanta 😀 de departe cele mai bune lovituri !

  • Pai asa ai jucat in general…cate-o explozie aleatoare pe o bila anume, ca la urmatoarele lovituri sa-mi dovedesti adevarata valoare. Asta nu e mentalitate de inalta competitie! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.