3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Locuri mari

Am facut azi un scurt popas la biserica de care apartin si, ca in fiecare an, mi s-a parut a fi mai mica si mai intunecata. Potop de ganduri a venit peste mine. Mi-am adus aminte cat de mare mi se parea sala de sport prin clasa a V-a. Si cum pe la sfarsitul liceului simteam ca ma sufoc, ca nu pot sa respir, ca se micsoreaza din ce in ce.

Cum ma plimbam cu o bicicleta de 2 ori cat mine si ma minunam cat de mare este orasul meu. Cum dupa un timp mi se parea ca dimensiune foarte apropiat de un catun. Jocul meu 9999999 de jocuri in unu, cu rama, constructii si impuscaturi, jocul pe televizor, telefonul mobil care era doar telefon plus multe altele care au fost abandonate si inlocuite de chestii mai smechere.

Pana si cimitirul parea mai mic si mai inghesuit ca niciodata. Cred ca asta e mersul vietii, drumul maturizarii si alte tampenii de genu’ asta. Lucruri care raman neschimbate in esenta lor (desi mai pui un termopan la ele sau bagi o asfaltare/betonare 😀 ) de care te lovesti in momente diferite ale existentei tale. Daca azi iti place macroul marinat si maine il lasi in frigider, fara sa-i arunci nici macar o privire ce sa mai zic de schimbarea perspectivei pe o perioada mai mare ?

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: ,

2 comments

  • Trebuia sa insisti pe partea cu “tampenii de genu’ asta” . Era mai … interesant 😀

  • Pai singura certitudine din viata noastra e schimbarea 😀 Asta asa, ca sa citez un cavaler al vremurilor noastre, care din pacate sigur nu o sa citeasca ce am scris eu aici, dar ar fi fost frumos sa vada ca eu chiar l-am ascultat cu atentie si am si invatat cate ceva din filozofia lui 😉 :X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.