3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Saga lui Ender (1)

Saga lui Ender este o colectie de 4 volume SF aparute la editura Nemira. Spre rusinea mea nu am citit decat 3 dintre ele insa l-am achizitionat recent si pe cel de-al 4-lea si intentionez sa-l “devorez”. Astazi va voi povesti in mare primul volum, “Jocul lui Ender”:

Cartea incepe prin a prezenta in linii mari familia acestui Ender, personajul principal. Pana aici, nimic neobisnuit. Firul epic al primului volum graviteaza in jurul ideii ca extraterestrii au atacat Pamantul si aproape au distrus specia umana. Pentru a se asigura ca oamenii vor castiga urmatoarea infruntare, cea decisiva, Guvernul terestru a creat “in vitro” genii pe care urmeaza sa le antreneze intensiv in arta militara. Instructia insa nu este una obisnuita, ci este alcatuita dintr-un numar ridicat de probe ilustrate sub forma unor jocuri pe computer. Ender Wiggin, un adevarat geniu, castiga intr-un timp record toate “jocurile” si pare sa devina eroul de care intreaga lume are nevoie. Daca va reusi sa discearna granita dintre real si vitual va trebui sa descoperiti de unii singuri citind cartea.

In speranta ca v-am captat cat de cat atentia si ca in felul acesta veti citi si rezumatele celorlalte doua volume citite de mine, pe care le voi publica zilele urmatoare, nu-mi ramane decat sa va spun noapte buna si sa-mi cer scuze pentru ca ieri nu am postat nimic. Pe data viitoare!

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.