3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Un moment prost (2)

Va vorbeam ieri despre momente, in speta cel actual comparat cu altele demult trecute, asa cum se vede comparatia prin ochii mei. Dedicarea fara margini si simplitatea raman de admirat, dar sunt specifice altor timpuri si greu, daca nu imposibil de reimplementat in momentul nostru. De ce? Pt ca si momentul asta, cu toate relele lui, are un “catalizator”, ceva care-l pune in miscare, il face sa existe ca moment, si mai mult, ne defineste pe noi toti ca facand parte din el.

Priviti un pic oamenii din jur (mai degraba necunoscutii) si incercati sa va imaginati ce-i “mana” pe ei in fiecare dimineata, ce-i impinge sa se trezeasca la ore demne de niste gaini matinale si sa se impinga cate 150 intr-un autobuz…care e motivatia lor? Simtamantul ca fac asta spre binele Romaniei si ca asteapta cu ochii inlacrimati momentul cand ne vom putea compara cu S.U.A.? “Datoria” de a-l sluji pe liderul lor pana la noi ordine (in nefericitul caz de fata, marinarul-jucator)? Credinta oarba ca asta le-a dat Dumnezeu si ca o fac intru voia Domnului? Ma-ndoiesc.

Ceea ce-mi pare mie ca ne impinge pe toti, oricat de trecator si de pervers ar fi, e banul. Isi are fara indoiala, rolul lui cat de mic in orice facem si pe unii dintre noi ii defineste ca intreaga existenta. Ei s-au adaptat mai bine momentului decat restul. Stiu ca poate multi dintre noi se simt lezati de faptul ca banii le-ar fi motivatia in viata. Si sunt de acord, niste hartii (sau bucati de plastic) nu sunt demne de o astfel de pozitie. Mai bine m-as inchina unui vitel de aur, convins fiind ca asa-mi asigur o eternitate…confortabila.

Ideea e insa ca, oricat de pornit/a ai fi impotriva a ceea ce am zis, tot te lovesti de bani la fiecare pas. Atunci banii nu te mai definesc, ci te limiteaza. De la locul unde stai, la ce mananci in fiecare dimineata, la cel mai “tare” film vazut la cinematograf, la calatoria banala cu autobuzul, la discutia cu prietenii de dupa cursuri, la locurile minunate pe care le-ai vazut in viata ta, la cum arati si la tot ce esti si ce-ai facut…Si daca nu vrei s-o iei pe urmele personajului din “Into the wild” (vi-l recomand cu caldura ca imagine a revoltei impotriva a ceea ce e omenirea acum) mi-e teama ca situatia nici n-o sa se schimbe prea curand.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

3 comments

  • Deci…shadow…IMI IEI PAINEA DE LA GURA =))…pardon..voiam sa zic you’re speaking my language 😀 …trecand peste gluma , si eu voiam sa “atac” aceeasi idee(cea din paragraful 2 😛 ) in postul meu de..zilele astea 😀 …oricum..buna treaba 🙂

  • of, imi pare rau 🙁 daca mi-ai fi zis mai devreme as fi scos paragraful.
    am avantajul ca postez in fiecare zi, deci abordez ideile (cand le am) la foc continuu 🙂
    oricum poti “ataca” ideea cand vrei, n-o sa-ti cer drepturi de copy-right sau ceva…sau, adica…daca-i pe bani, nu se stie niciodata… 😛 (in spiritul postului de azi)

  • :)) Stai chill… nu e mare chestie 😀 Am reeditat tema in postul de azi 😉

    PS: Apreciez intentia ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.