3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

ANUL 2012 – Profetia este reala sau falsa? – partea I

Maya ramane in continuare o civilizatie misterioasa, aparuta din neant si cu o origine inca nedeslusita, la fel ca in cazul Sumerului, Indului sau Egiptului Antic. O civilizatie cu un calendar inexplicabil de asemanator cu cel al dacilor, cu date cosmice calculate pana la milioane de ani in trecut, deci avand cunostiinte astronomice extraordinar de avansate.

O dovada in acest sens este si calendarul, de o exactitate demna de secolul XX. Anul mayas avea 365,242129 zile, in conditiile in care actualele calcule dimensioneaza anul la 356,242198 zile. Pentru comparative, sa retinem un amanunt: calendarul Gregorian indica 365,2425 zile.
Desi extraordinar de exact, calendarul mayas se opreste in 22 decembrie 2012! Aceasta data obsedeaza omenirea de cateva secole si i s-au cautat diverse explicatii, majoritatea de esenta religioasa, mai ales ca unele pasaje ofera argumente in acest sens. Vom vedea, insa, ca Sfarsitul Timpului nu este si Sfarsitul Lumii, cum gresit s-a inteles si transmis prin Biblie. Schimbarile care se asteapta in 2012 vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi.

– Alexei Dimitrov, un cercetator rus, a constatat ca Luna isi fabrica atmosfera proprie, una alcatuita din compusi ai sodiului, care acum se intinde pe o suprafata de 6000 kmp.
– Atmosfera lui Marte creste rapid si se crede ca ar fi dus la defectarea lui Mars Observer, in 1997.
– Atmosfera Terrei este si ea in schimbare, in straturile superioare formandu-se un nou gaz, care nu exista pana acum iar activitatea vulcanica a crescut de 5 ori din 1875 incoace.
– Venus sufera o crestere vizibila a intensitatii luminoase.
– Campul magnetic al lui Jupiter s-a dublat iar intre planeta si unul dintre sateliti s-a format un tub de radiatie ionizata.
– Uranus si Neptun au suferit recente inversari de poli, isi maresc campul magnetic si devin tot mai stralucitoare..
– Campul magnetic al Soarelui a crescut si el cu 230% din 1901 incoace.

Pentru intreaga povestire urmariti posturile mele de pe parcursul urmatoarelor zile.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

8 comments

 • “Vom vedea, insa, ca Sfarsitul Timpului nu este si Sfarsitul Lumii, cum gresit s-a inteles si transmis prin Biblie.”

  Biblia nu vorbeste despre sfarsitul lumii, ci despre sfarsitul unei epoci, al unui sistem, if you will, urmata de o transformare pozitiva a pamantului Cei care interpreteaza gresit o fac scotand pasajele din context.

 • Poate tocmai asta este schimbarea de care are nevoie omenirea…Poate ca avem nevoie de un sut atat de mare in partile sensibile 😀 incat sa ne dam seama de ce avem in prezent, astfel incat pe viitor(daca va mai exista viitor dupa acel an ;)) ) sa facem ceva pentru sa salva ce se mai poate salva…

 • Jorje(a se citi "Horhe")

  Eu am o explicatie mai simpla. S-au oprit la acea data pt ca le-a murit omul care calcula acel calendar si nu a mai avut cine continua. Presupun ca era destul de batran daca deja calculase cateva milioane de ani…. Simplu,nu?

 • @ Jorje – De fapt nu cred ca e asa de simplu ….daca omul ala era atat de batran si de intelept incat sa fie in stare sa calculeze atatea milioane de ani… nu crezi ca ar fi fost suficient de destept incat sa-si invete si niscaiva discipoli?? Nu cred ca a luat cu el secretul in mormant 🙂 Cred ca e mai mult de atat 😉

 • Jorje(a se citi "Horhe")

  zee88…era omul egoist, ce nu intelegi?? 😛 de fapt eu am glumit. e clar ca tot ce se intampla in jurul nostru (sau ce s-a intamplat deja) reprezinta mult mai mult decat intelegem noi…

 • Intr-un final sunt de acord ;))

 • ihg80ygoăijpijjăjhpuffop zuydoiygăăoiș șb pikppouh

 • scuze. eu ma incred in oamenii de stiinta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.