3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Carte de razboi

Azi va prezint un autor care mie imi place foarte mult. Numele lui este Sven Hassel, un danez care a luptat in armata germana in al doilea razboi mondial si a folosit aceasta experienta pentru a realiza niste carti foarte foarte foarte bune.  Aici gasiti lista cartilor si cateva date despre el. http://ro.wikipedia.org/wiki/Sven_Hassel

Toti stim prea bine (din pacate) filmele in care EL, eroul, este chemat de obicei din rezerva (cultiva rosii pe undeva) sa lupte cu fortele raului care au capturat cativa compatrioti. Si EL, inarmat cu un briceag, lupta impotriva a 2-3-100 regimente si ii omoara pe toti.

Sau altele gen Soldatu’ Ryan ala … loialitate, onoare, curaj etc. si atat.  Hassel vine cu realitatea si personal am gasit si mult umor in cartile sale. Cititi si sa-mi spuneti cum vi se pare !

Va recomand “Lichidati Parisul” … e una din (spre rusinea mea) putinele carti pe care le-am citit. Dar promit ca recuperez ! Si cred ca in fiecare saptamana o sa incerc sa va recomand o carte si/sau un autor.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.