3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Gaming anyone?

Va spuneam intr-un post trecut ca sunt un pui de gamer in devenire, aceasta fiind una din multele pasiuni pe care am invatat sa le am, mai degraba de dragul “evadarii” din lumea pe care o cunoastem cu totii si-n care unii dintre noi se simt cam…claustrati. Asadar alaturi de filme, muzica, carti, sporturi, pariuri (la un moment dat) si observarea contemplativa a lumii inconjuratoare, gaming-ul s-a alaturat aproape natural “aliatilor” pe care un las ca mine ii foloseste pt “a scapa” temporar sau, de ce nu?, “a se ascunde” la nevoie. De la o vreme se pare ca nici o metoda dintre cele enumerate nu mai functioneaza 100%, dar asta-i alta discutie. Sa ne intoarcem la gaming.

Teoretic, gamer inseamna sa fii la curent cu noutatile din domeniu, sa ai o experienta vasta in diferite genuri de jocuri, obtinuta din proprie initiativa si cu placere, nu datorita altor factori externi. Ajungi inevitabil sa cunosti termeni ca RPG, RTS, TBS, MMORPG, FPS sau alte acronime de gen si ii folosesti spre surprinderea “neinitiatilor” (Mrs Norris knows how 🙂 ). Ca se poate, in funtie de anturaj, sa fii si catalogat intr-un anume fel sau altul (in general neplacute etichetele), e la fel de adevarat, dar personal n-am avut mari probleme interioare cu asta, considerand-o o pasiune ca oricare alta. In Romania sau in estul Europei, sa fii gamer inseamna sa stii si despre drive-uri virtuale, serial numbers, cd-key-uri, crack-uri, keygen-uri si-o galeata plina ochi de soft-uri auxiliare care te ajuta sa joci jocurile respective fara sa platesti ca tot omul, tactica asta fiind foarte comuna inca in zonele mentionate.

Asta e doar o marturie a ingeniozitatii oamenilor atunci cand vor ceva fara sa fie neaparat dispusi sa plateasca pt acel ceva, asa cum, teoretic, e normal. Nu le plangeti de mila totusi producatorilor de orice fel de soft-uri, au o piata foarte intelegatoare, generoasa si obedienta de partea cealalta a oceanului, care le asigura mult peste nivelul subzistentei (a se vedea nivelul de plata a programatorilor, testerilor sau lucratorilor in domeniu – chiar si in zone ca Romania).

Sunt un gamer oarecum atipic, in sensul ca am ratat multe din clasicele genului (Doom, Quake, PoP, primele C&C-uri…) din diferite motive, experientele mele incepand cu Mario, Heroes 3, sau o ura profunda pt StarCraft (pe care nu-l intelegeam mai deloc atunci). Am continuat cu StarCraft (fata de care mi-am schimbat radical sentimentele), WarCraft 2,3 si add-on-ul, eterna serie Fifa (’98 parca a fost prima experienta), Diablo 2, defunctul CM (’99 a fost primul) transformat intre timp in FM, C&C-urile de la Generals incoace, PoP-urile actuale, Undying, The Elder Scrolls (de la Morrowind incoace), NFS-urile de la legendarul Porsche pornire si multe altele mai mult sau mai putin demne de mentionat. Cam cat de departe credeti ca a ajuns un “neinitiat” in fraza asta sau cat anume a inteles din ea? 🙂 Sau daca, printr-un miracol a citit-o pe toata, credeti c-o s-o termine si pe-asta, in care mentionez mai actualele F.E.A.R., Prey, Jericho, Tiberium Wars + Kane’s Wrath, World in Conflict, WoW, Toca 3, Gothic 3, Oblivion, NWN 2 si gramajoara nu s-a terminat? 😀

Ca sa nu devina si mai frustrant, admit ca in toate cele numite si in multe altele am avut o oarecare experienta (care poate varia de la 30 de minute la cat tine sa termini respectivul joc) si nu-mi pare rau. Departe de mine gandul c-as fi un excelent cunoscator al vreunuia din ele, dar stiu cate putin din fiecare, asa…ca romanu’.

P.S. Daca exista si alti “netoti” care-si pierd o parte din timpul liber in felul asta nesanatos, dar tolerabil, sunt deschis oricaror invitatii de o “retea” scurta pe orice vreti voi…dupa cum vedeti, am un repertoriu relativ vast (imi place sa cred). Pt acestia si pt cei care doar vor sa-mi spuna ca-mi pierd timpul aiurea, sectiunea de commenturi e jos si adresa mea (cred ca ) e publica …

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

4 comments

  • Playin’ CM 3 and still playin’ FM. One good DotA player out of bussines! 🙂 Fifa Player.. Starcraft player:) I don’t like to play many games, but I like to play@highest potential!

  • Bun bun…da’ n-ai mentionat nimic de jocurile alea …la nivel inalt ( al cunostintelor 😀 )…gen conquiztador sau de ce nu, trivia ( pt cunoscatori 😉 )

  • @ krawless : well i’m kickin’ milan’s ass twice a season at least in single player… 😛

    and yeah, starcraft’s the shit! 😀 waiting for no.2 to come out

    @ Zee : cu greu le mai poti zice “de cunostinte”, pt ca tin de rapiditate la tastatura, timp jucat (raspunsuri invatate), conexiune buna, etc. mi-am luat partea de trivia de pe #meteor sau #oldtimes acuma cativa ani 🙂

  • Ia uite ce reclama proasta imi faci!!!:) N-oi fi eu gamer, dar eram campioana la Doom 2, acum vreo 50 de ani, spre admiratia fratelui meu mai mic, care nu intelegea cum de mie nu-mi era frica de fantoma nu mai stiu carui anima:)

    Aaaaa, si am citit intreg paragraful ala cu jocuri cu rabdare si interes:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.