3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Al nostru ca bradu’ !

Ieri eram la un pahar de vorba cu Georgica (intre noi fie vorba a venit cu niste tarie de la el din Texas cadou) si ma gandeam la cat sufera saracu’ baiat. Il face o lume intreaga prost, idiot, handicapat, diavolu’ in persoana, cel mai rau lucru care s-a intamplat de la infiintarea clubului de javre etc.

Si noi romanii nu facem exceptie. Il luam pe Georgel ca etalon pentru cat de destepti sunt americanii toti, ca natiune. Dar in profunda mea meditatie mioritico-balcanica m-am intrebat daca americanasii ar stii cateva lucruri despre presedintele nostru, conducatorul iubit, iscusit marinar pe apele involburate ale politicii, intaiul degustator de vinuri al tarii, magnetul de blonde Traianus Liderus Maximus Basescus ce ar crede despre noi ca natie ? Ca doar el e reprezentantul natiunii romane in relatiile cu restu’ lumii.

Prin urmare am facut un inventar al activitatilor prezidentiale.


Relatia Base – Nuti Udrea de care au facut misto toate grupurile umoristice, analistii politici si oamenii simpli.

2.      Elena Basescu, izvor de intelepciune si leagan al frumusetii desavarsite (dupa mine cine i-a facut operatiile alea i-a tras teapa 😀 )

3.      Cearta continua cu alalalt fraier si anume Tari. Ceva de genu “la articolul 5, paragraful 3, alineat 2, rand 4443, cuvintele 4 si 5 din Constitutie scrie clar ce vreau io sa zic” la care Tari replica sec cu un “da’ dupa e o virgula care schimba complet sensul.”

4.     Urmarit penal in dosarul ‘flota’. Nu stiu daca a fost achitat inca. Aici trecem si casa de protocol trecuta pe numele lui cat a fost primar parca.

5.      La categoria momente memorabile avem plansul actoricesc prin care isi exprima regretul ca Stolo e bolnavior, “tiganca imputita”, furt de telefon mobil (pentru care politia ar trebui sa se sesizeze dupa expirarea mandatului), “pasarica”, “gaozari”, sprit la Golden Blitz si conducere automobil sub influenta alcoolului si alte n iesiri necontrolate. Ultima memorabila e “Vociulescu cu 4 televiziuni a luat doar 2 procente.”

6.      La capitolul realizari trecem lupta anticoruptie =))

7.      Prezent la meciuri de fotbal. El a inmanat medaliile de argint nationalei de handbal feminin la Campionatul Mondial din Rusia. Eu mai aveam un pic si varsam. Tot el arunca de la 7 metri la poarta Luminitei Hutupan. Pentru sport n-a facut absolut nimic. Pardon, a mai dat medalii lui Bute & altii. In fond gestul conteaza. Legat de asta, anul acesta la Iasi la sarbatorirea Unirii realizate de Cuza, cand s-au auzit ceva huiduieli ale asistentei, cine credeti ca spunea “haideti sa nu politizam evenimentul” ?

8.      Pe plan extern se remarca slugarnicia deplina fata de SUA si in general fata de orice mare putere. Trupe trimise peste tot care mor. Incet dar sigur. Bine acuma avem axa Bucuresti – Londra – Washington sau ar trebui sa spun Budapest :D, Marea Neagra zona strategica in care Rusia si Turcia fac ce vor ele si altele.

Cand erau alegerile imi amintesc euforia generala in randul tinerilor: vine Base si face si drege. Eu zambeam in felul caracteristic si n-am mers la vot ca sa pot dormi linistit noaptea. Daca vreti sa-l votati iar faceti urmatorul lucru : incercati sa va aduceti aminte un singur lucru bun realizat de el. Eu n-am auzit de asa ceva, dar nici nu am fost foarte interesat de politica. Daca aveti un exemplu spuneti ca sa nu mor prost. Si imi cer scuze pentru ce am sarit pe la inventar. Sigur sunt destule 😀

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: ,

3 comments

  • nu c-as vrea sa-mi popularizez postu’, da’ acuma intelegeti de ce prefer ca in loc sa-mi fac “sange rau” ca sunt reprezentat de Base&Co. sa-i dau in gura lu’ Kane din Tiberium Wars sau sa iau campionatu’ cu Juve la FM … ? 😉

  • NU ai fost la vot ??!?!!… NU AI FOST LA VOT ?!!?! … Si ai putut dormi linistit? ;))

    PS: Atat cat stiu eu, a facut si Base ceva : lui ii datoram noi astia care mergem cu ratb-ul garduletele alea galbene de pe linia lui 41..care, venind vorba, sunt extrem de eficiente 🙂

  • 🙂 Bravo Dragosel, tu care ziceai ca daca nu compostez un bilet, fac exact ca cei care fura si tu zici ca nu te duci la vot!

    Marele nostru istoric te rugam sa ne spui pentru ce au murit oamenii la Revolutie. Stii oare? Ce inseamna democratie? Care e cel mai de pret lucru pe care il presupune democratia? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.