3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

“Boli” pt oameni “sanatosi”

Nu stiu cati stiati pana acum de asta, dar pe mine m-a cam lovit ca bricheta pe Deaconu, asa…avem o noua aditie in armata mereu crescatoare a afectiunilor care-i pot, nu-i asa?, afecta pe oameni 🙂 Nomofobia e ultima chestie pe care trebuie s-o adaug pe lista mea de “asa NU!”. Se manifesta numai in cadrul posesorilor de telefoane mobile, si apare atunci cand acestia constata socati ca se afla in afara ariei de acoperire a operatorului lor mobil. Alternativ, poate avea aceleasi efecte si in cazul in care telefoanele “mor” (descarcare completa a bateriei), cand posesorul cu pricina constata la fel de socat ca si-n primul caz ca nu mai are “credit” nici de-un beep 🙂  sau in general cand telefonul incepe sa serveasca numai pe post de chestie de tinut pe masa la restaurant, cedand, voluntar sau nu, celelalte functii cu care ne-a obisnuit.

Acuma, personal, nu-mi fac griji prea mari…telefonul meu imi e rareori la indemana chiar si acasa, iar in celelalte cazuri am invatat sa-l ignor in buzunar sau pe vreun suport apropiat, nefiind chiar ingrijorat daca are numai 3 “liniute” in loc de 4 la semnal. Iata insa ca aproape peste 50% din utilizatori inregistreaza anxietate cand nu-si pot folosi “instrumentul”, aceasta devenind si un factor major de stres pt ei (saracii…). Ma gandesc ca daca n-ar fi fost o chestie serioasa, nu i-ar mai fi pus nume totusi, nu?…nomofobie, de la no-mobile-phobia…frica de ne-telefon 🙂 . Oh well, avand in vedere ca-n zilele noastre tinerele isi poarta incarcatoarele in genti alaturi de farduri sau ce stiu eu ce alte “necessaire”-uri mai au pe-acolo – uneori chiar alte telefoane, baietii au cate-un telefon in fiecare buzunar de la pantaloni, unul sub fiecare scaun din masina si 2 langa (telefonul) fix acasa si dese sunt momentele cand poti surprinde amuzat cum cineva incearca sa-si antreneze privirea sa poata observa instantaneu pe fiecare din cele 2 mobile pe care le tine in cele 2 maini ale sale (slava Domnului ca-s numai 2… 😛 ) asa ceva chiar nu ma mai mira.

Astept cu nerabdare sa plece toti voiosi spre clinicile de nomofobie, care vor aparea ca ciupercile dupa ploaie si vor fi dispuse sa te scape de “maladie” in schimbul unei remuneratii simbolice…poate asa o sa pot sa si respir ca lumea cand mai trec prin Romana.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.