3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Summit-ul buclucas

Si cand spun asta, nu ma refer buclucas pt oricine are vreun rol special in cadrul lui, precum cowboy-ul Bush sau tovarasu’ Putin, ci buclucas pt oamenii normali, care lucreaza eventual la vreo firma privata, care nu au “liber” de zilele astea de parc-ar fi sarbatoare nationala, care ar cam avea nevoie sa circule, ca-n fiecare zi, cu mainile adanc in buzunare, prin zonele astea “protejate”, in general ca sa-si asigure subzistenta. Multe din activitatile astea vor trebui fie sa se amane, fie sa se desfasoare conform “master planului” mesterului Videanu, care cuprinde cu siguranta masuri pt evenimente ca asta…mai lejer cu parcarile, infrastructura, spatiile verzi si acele divine gradini suspendate, care vor putea tine capul sus chiar in fata celor ale Semiramidei, atunci cand vor fi gata.

Sper sa nu atat invidia nimanui cand spun ca-s fericit sa plec din Bucuresti cu ocazia asta. Nu e vorba, ca probabil mi-as fi luat talpasita oricum, chiar daca ASE-ul n-ar fi oferit 3 zile de vacanta oficiala. Imi displace orasul destul si asa, zilnic, deci n-am nici o placere deosebita in a mai vedea si auzi elicoptere care survoleaza deaspra capului, politisti mai suspecti decat mine, comasati de prin toate coltisoarele in care i-au gasit si aruncati aleatoriu pe strada, studentii de la Academiile de Politie, care vor fi adusi sa manifeste viziunea noii generatii de ofiteri si subofiteri asupra ordinii publice, coloanele interminabile de masini negre cu geamuri fumurii, din cauza carora banuiesc ca se asfalteaza rapid unele drumuri centrale lasate sa decada si se plaseaza strategic jaloane si restrictii ca soferul de rand sa nu cumva sa poata deranja vreuna din drumul ei.

Inafara de toate astea, probabil ca toti cainii care-si faceau veacul prin zonele cu pricina vor fi luati repede si transportati pana-n afara Bucurestiului, de unde se spera ca le va lua macar vreo 6-7 zile sa-si gaseasca drumul inapoi, sau, la modul fericit, vor ramane pe-acolo, pe capul altora. Cersetorii atat de familiari vor fi urcati la fel de rapid in trenuri si trimisi pe alte meleaguri, ca vorba aia, cutii de carton se gasesc peste tot si nu trebuie ei neaparat sa stea prin centrul celui mai important oras din lume pt o zi-doua.

Pe scurt, vor fi cateva zile in care cuvintele “restrictie”, “oficial” si “n-ai voie!” vor fi foarte comune si de dragul increderii si securitatii, multora dintre noi le vor fi lezate niste libertati vazute ca banale pana acum. Daca nu stiati, oricum libertatile au tendinta sa se contracte drastic in prezenta elementelor oficiale si la costum. Sper, de dragul celor care vor fi nevoiti sa ramana pe aici, ca sunt dispusi sa accepte ceea ce li se indeasa involuntar pe gat de dragul imaginii publice. Eu nu-s. Aaa, si nu va faceti griji, orasul va arata absolut divin la televizor…

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

One comment

  • Cu mare regret anunt si eu in mod oficial ca voi parasi dragul meu Bucuresti pentru……zari mai luminoase 😀 De fapt mi s-a topit remuscarea vazand pe la tv buna organizare a celor interesati, dar mai ales plec linistita stiind ca Bucurestiul meu iubit ramane pe mainile bune ale Politiei…vorba ceea:”Siguranta si Incredere” 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.