3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Cum sa ajungi un inginer politehnist de succes?

Pai in primul rand, ar trebui sa va inscrieti la Politehnica…oricare Politehnica, de oriunde, insa postul meu se refera strict la cea din Bucuresti, desi cred ca nu as gresi prea mult daca as generaliza ideile pentru toate universitatile de acest gen din tara.

Acum ca sa va dau cateva detalii:

1. Sa aveti un pic de habar cum merg lucrurile prin matematica, fizica, poate si putina informatica, functie de profil…(mai puteti alege chimie si alte astfel de materii inrudite mai mult sau mai putin cu cele enumerate anterior).

2. Sa fiti pregatiti pentru ce e mai rau…de la profesori la studenti…

3. Sa aveti bani de aruncat pe niste “rahaturi” de carti pe care probabil nici nu o sa va uitati vreodata, ai caror autori evident sunt profesorii de specialitatea respectiva.

4. Daca sunteti din provincie si urmeaza sa stati in camin, pregatiti-va pentru a fi intampinati de o camera aproape in paragina…daca sunteti norocosi nimeriti intr-un camin proaspat renovat si atunci s-ar putea sa scapati de varuit, spalat sau alt gen de astfel de activitati.

5. Sa va duceti la laboratoare si seminarii si eventual si pe la cursuri, la alea cu prezenta obligatorie si la care primiti puncte care se aduna la examenul final.

6. Daca sunteti plini de bani (adica plini de bani, in sensul ca nu mai aveti loc de ei in casa, ii indesati cu piciorul in camara si tot va mai ies cateva bancnote pe sub usa :D), atunci ati scapat de mai toate problemele si aproape ca sunteti absolventi! 🙂

Pentru binele vostru sper ca va incadrati la punctul 6. 😀

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.