3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Groapa sfanta…funerara

Subiectul comun : Gropile.

Eu asta seara m-am gandit sa scriu despre gropile sfinte. Stiti care sunt gropile sfinte?
Hm.. Intotdeauna m-am gandit la ce mi-ar trebui o groapa mare, amenajata, cu multe luminite si cu beton si cu geamuri?
Serviciile funerare mi se par cele mai bune afaceri posibile. A fi gropar mi se pare o meserie care nu isi va gasi niciodata sfarsitul. Oare o sa ramai fara materie prima? O sa gaseasca cineva leacul pentru nemurire vreodata? Nop.

Piramidele sunt mormintele faraonilor. Ati vazut cati gropari au avut? Cata lume a mancat si a baut pentru a construi piramidele? Deci daca de pe vremea piramidelor s-a castigat foarte bine in acest domeniu.

Exista oare viata dupa moarte? Oare poate sa ia cineva, ceva cu el in viata de apoi? Oare la ce e frumos sa ai o piramida? Sa ai un cavou de 5* ? Sa ai cosciug scump? Si haine scumpe pe tine?
Alexandru Macedon a cerut ca atunci cand v-a fi ingropat sa i se scoata mainile si picioarele din cosciug ca sa se vada ca nu ia nimic cu el in mormant!

Daca cineva poate sa imi dea raspunsul, eventual din propria experienta, il rog frumos sa imi lase un coment:D

Concluzia acestui post: Daca nu stiti ce meserie sa alegeti atunci profesia trecutului, prezentului si viitorului este aceea de GROPAR.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

8 comments

 • Edificator krawless….E-DI-FI-CA-TOR :))… mai ales concluzia…meseria-bratara de aur :)))

 • :))))))))))))))))))))))))

 • Multumesc! Multumesc!

 • Jorje(a se citi "Horhe")

  Nu stiu cum sa incep…dar vad ca am facut-o deja! Piramidele, cavoul de 5 stele, cosciugul scump, hainele de firma…(si as putea adauga caseta/CD-ul cu manelistul preferat) sunt pentru cei care doar atat lasa in urma, prin lucrurile astea se fac cunoscuti…devin “nemuritori” (sau cel putin asa isi doresc). Altii intra in nemurire cu inventii, capodopere literare (artistice etc), un premiu Nobel, cine stie…prostii de-astea! Desigur ca exista viata dupa moarte, dar putini au descoperit secretul nemuririi…
  De ce gropar??? Nu tata…fa-te popa! Merge mai bine treaba! Prinzi un botez, o casatorie…la mai mare! Sau in cel mai rau caz patron de “Servicii Funerare” (poate stii poza aia cu un Lambo pe care scrie “Bellu & Fiii-SERVICII FUNERARE”)! NU fii fraierul care da la lopata, pt ca ala e GROPAR!
  In ce ma priveste, eu vreau sa fiu incinerat si cenusa sa-mi fie aruncata pe dealurile unde am copilarit! Si sa nu uit de petrecere data in cinstea mortii mele…vad ca petrecem de fiecare data cand terminam cate ceva (generala, liceu, facultate)…hai s-o facem lata si acum…ce plm…oricum nu ma mai aduce nimeni inapoi….
  La mai multe posturi…si cum spunea cineva : “avanti popolo!”

 • Sa traiesti domnu’ Horhe!
  Astept petrecerea:) ( nu de sfarsit doamne fereste;) aia de la sfarsitul facultatii, poate ne mai vedem si noi:) )
  Multumesc pentru urare si te mai asteptam cu comenturi la posturile care ti se par interesante:D

 • noooooooooooo , ce gropar ? ce popa ?? GUNOIER NENE !!! ai avea de mancat 15 generatii ( nu din gunoiul cu pricina ci banuztii da pa urma lui ) pai hai sa ne imaginam o camera din regie sa zicem din p 7 unde stau 8 – 10 oameni – diferenta e oricum insignifianta formata din sa zicem 2 pensionari , ganditi-va ca acesti oameni nu vad soarele 3 luni sa zicem , calculeaza cineva cam ce rezistenta la miros are coleg sa zicem din buzau care ar avea la nas niste ciorapi sa zicem al unuia din slobozia ? asta …moldoveanu … ar face o cariera stralucita in meseria descrisa si laudata de mine mai sus

 • :)))))))))))))))))))))))))))

 • Alexandru Maracineanu

  Este un articol de 10 stele! Merita adus in prim plan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.