3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Gard?…Un gard?!?

M-am gandit sa mai abat atentia blogului de la eterna si fascinanta Romanie, comentariile asupra ei nefiind de cel mai bun augur. Si ce alt loc mai bun de privit cu o urma de amuzament pe fata decat “the land of the free and the home of the brave”, tara tuturor posibilitatilor, America? Acest minunat taram pare sa aiba in ultima vreme complexe din ce in ce mai mari legate de o natie de oameni ceva mai bronzati, de obicei nerasi si dispusi la orice fel de munca pt un dolar cinstit, anume vecinii de la sud, mexicanii.

Aparent sunt ingrijorati ca acestia din urma trec granita ilegal in tara lor pt a presta apoi munci pt care americanii adusesera negri in prima faza, numai sa nu trebuiasca sa le faca ei. Prin urmare, in frunte cu maretul texan Boschet ( 🙂 poftim, nea Pruteanu…!) s-au gandit ca mexicanii pe care-i au pana acum le-ajung vreo 3 vieti, data fiind rata lor “iepureasca” de inmultire, asa ca ia sa nu mai treaca picior de mexican ilegal frontiera! Si cum sa rezolve ei problema asta? Suplimentarea pazei la granita…implementarea unui nou set de reguli de trecere a frontierei sau, si mai bine, un acord cu autoritatile mexicane in privinta asta?…Nu! Mai bine sa faca ei un gard, da’ mare asa si lucios, America-style, sa-i tina pe subnutriti la ei in tara. N-are un pic iz cam…istoric hotararea asta? Cam de 2200 de ani asa?

Dupa 2 milenii de civilizatie si dezvoltare in care-am schimbat totul mai putin pe noi insine, folosim acelasi sistem atunci cand vrem protectie de cei nedoriti. Un gard?!? Nu ma intelegeti gresit, vad pe deplin eficienta unui astfel de “monument” in fata unui mexican care n-a mancat de 5 zile, obosit mort dupa cateva zeci de mile de cutreierat desertul, atent sa nu calce pe vreun scorpion sau nu deranjeze vreun sarpe cu clopotei, doar ca…sunt un pic dezamagit, cred. M-as fi asteptat la o metoda ceva mai…discreta, o marturie a civilizatiei avansate pe care unii dintre noi o pretind, poate americanii mai mult decat toti. Eh, marturia lor sta in procentul de aproape 60%, anume cei care sunt de acord cu masura, ignorand practic efectele asupra propriei lor economii (care oricum nu mai e demult asa pe roze) sau potentialele efecte asupra migratiei naturale care-ar putea fi ingenuncheata la propriu. Asta presupunand ca se rezolva diferitele probleme cu proprietarii de teren din locurile pe unde va trece gardul, proprietari pe care nu-i vad radiind de fericire in urma masurii.

Probabil ca solutiile cele mai simple sunt si cele mai bune, nu? 😛

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

6 comments

 • Foarte tare postul!
  Cred ca sunt si alte motive care rezida in spatele acestei decizii cum ai spus si tu, cam primitive, si anume: intrarea in Guiness Book pentru cel mai lung gard din lume sau observarea lui din spatiu ca Zidul Chinezesc 😛

  Ca doar americanii trebuie sa socheze, nu? si sa dea lumii ocazia sa-si satisfaca pofta de “sensationalism”!!
  In plus ei s-au cam obisnuit de la o vreme incoace cu masuri radicale 😀

 • mai dureros e ca majoritatea “masurilor radicale” americane se rasfrang asupra altor state ce trebuiesc “salvate” 🙁

  …dar asta e alta discutie pt alta zi.

 • 🙂 America. Zid. Mexic
  Germania De Est. Zid . Germania de Vest.
  -Zid- -Zid- -Zid-
  -Bani- -Bani- -Bani-
  -Fara mexicani- -Fara mexicani- -Fara mexicani- 😀
  No country for old men!

 • cred ca mai degraba dorinta ascunsa de a concura cu marele zid chinezesc [recte, cu China!] ii face pe americani sa-si faca gard.
  asta in tara care se mindrea cu transparenta proprietatii… stiti celebrele lor vile inconjurate de nimic? eventual de un gardut de 40 de cm, cu niste trandafiri in jur… ca in American Beauty.

 • e clar ca de-acolo si-au luat inspiratie, dar sa aplici practic acelasi principiu la distanta de peste 2 milenii…bine, americanii nu erau prezenti pe vremea aia, ce-i drept 😛

  propun raiduri mongole dinspre mexic, macar sa recreem conditiile respective…

 • […] ca mulţi să-şi amintească, dar în frageda-mi blogopruncie îmi exprimam la un moment dat dezamăgirea faţă de soluţia HIGH-TECH, American-style despre cum să facă ei, cea mai avansată tehnologic […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.