3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Nesimtire!

Pornesc si eu tot de la meciul de aseara, in incercarea de a explica un alt fenomen foarte des intalnit la noi, nu numai in fotbal sau sport in general, ci mai in toate domeniile. Puteti sta linistiti, nu o sa aduc in discutie niciuna dintre fazele controversate de aseara.

Asadar, astazi voi discuta despre nesimtirea pe care o intalnim la tot pasul. Incepand de la cazul “bricheta”, atat de bine cunoscut si incheind cu lejeritatea cu care suntem mintiti, ignorati, batjocoriti si cum mai vreti dumneavoastra…Exemple se intalnesc la tot pasul, insa in sport sunt mai evidente pt k acolo lumea priveste ceva mai relaxat, motiv pt care fiecare patron, presedinte si mai nou si jucator (cu cateva mici exceptii) isi permit sa-i faca cu ou si otet pe toti si toate (nu e nevoie sa priviti mai departe de evenimentul petrecut cu vreo 2 saptamani in urma, de 8 martie, knd Razvan Lucescu, antrenorul de la FC Brasov, un om altfel cu bun simt, a trecut-o Dunarea cu injuraturi si jigniri pe acea d-na arbitru care ce-i drept nu-i acordase un penalty).

In politica intalnim acelasi nivel de nesimtire, doar k aici exista si un grad de diplomatie…adik lumea nu se jigneste chiar pe fata, ci mai pe ocolite (bineinteles cu exceptia presedintelui si a premierului, care nu au nici un fel de retineri in a se injura ca la usa cortului).

In acest ritm riscam sa ajungem sa ne injuram pt simplul fapt k existam, sa nu mai putem trai unul langa celalalt, sa facem tot posibilul pt a-i crea un prejudiciu celui de langa noi. Concluzia este k nu trebuie sa ne lasam luati de val, nu trebuie sa renuntam nicio clipa la respectul fata de cei din jur pt k asa nu o sa ne mai respectam nici pe noi insine si in nici un caz sa recurgem la metodele pe care le vedem la cei care ne conduc sau la cei care conduc diferite cluburi sportive. Altfel o sa ajungem sa aruncam si noi unii intr-altii insa nu doar cu brichete ci cu gloante!

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.