3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Replay

Imaginati-va k intr-o zi vine vremea sa va luati adio de la lumea aceasta pe care o cunoastem cu totii…cum ar fi ca in loc sa muriti sa realizati k vi s-a oferit sansa sa retraiti viata?…mai exact v-ati trezi din nou in anii facultatii sau liceului, cu toate amintirile din prima viata, cu toata experienta acumulata pana atunci doar k din nou tineri. Eu cred k ar fi interesant, voi nu?

Ce ati face mai intai? Ati incerca sa va imbogatiti cu ajutorul cunostintelor pe care le aveti?…sau mai degraba ati incerca sa preschimbati lumea in ceva mai bun?Ati ramane egoisti?Sau ati impartasi si altora din experienta voastra?

Si ca si cum nu ar fi de ajuns, imaginati-va k tot ce ati realizat in aceasta “a doua viata” s-ar narui in clipa in care ati muri din nou….si din nou v-ati trezi, in aproximativ aceeasi perioada ca si prima data, cu diferenta k de data asta aveti o intarziere de cateva zile,saptamani,luni sau chiar ani. In acest moment deja constientizati k nimic din ce realizati nu poate fi luat si in urmatoarea existenta. Ati mai incerca sa modificati ceva? Sau v-ati retrage intr-un colt de lume unde sa asteptati inevitabil urmatoarea moarte si implicit urmatoarea viata?

Am intalnit aceasta idee in romanul “Replay” al lui Ken Grimwood si am ramas pe ganduri…dak asa ceva chiar este posibil?Dak omul va ajunge sa “indoaie” timpul? Este prietenul si totodata enigmaticul nostru dusman. Nimic n-a fost tinta mai multor speculatii dekt timpul…

Interesanta viziune, nu?

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , ,

7 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.