3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Prea dimineata

Nu sunt singurul care nu suporta diminetile devreme si orice activitati ar presupune ele, nu? Cu atat mai mult cand sunt la camin si din motive inca necunoscute mie, nu pot sa dorm peste ora 10, orice as face. Daca am ceva de facut la 1, de exemplu, ziua ideala ar trebui sa inceapa cam pe la 12…12 si ceva, chiar! Cred ca asta e mentalitate tipic masculina, dar nu vreau sa generalizez, asa ca spun ca e mult mai des intalnita la baieti decat la fete.

In orice caz, azi e bine ca n-am mai putut dormi…imi da sansa sa postez devreme, pt ca am o presimtire ca spre sfarsitul zilei o sa fiu cam obosit ca sa ma mai preocupe. Drumurile in general au efectul asta asupra mea, si azi planuiesc sa stau pe ele (ele…drumuri, bineinteles). N-a fost niciodata una dintre activitatile mele preferate, si din secunda in care am calcat prima data in p-ta romana, a plonjat si mai jos pe lista. Cauzele sunt vizibile, multe, in general transpirate pe timp de vara, bine imbracate pe timp de iarna, si toate cu o urma de mandrie si recunoastere personala pe fata ca “se plimba” prin buricul targului. Poate sunt eu ciudat, dar plimbarea normala presupune alte coordonate (viteza, ritm cardiac, efort muscular, etc.) decat ceea ce se face in fiecare zi in romana. Aaa, si de asemenea, nu suport sa trebuiasca sa ma izbesc de oameni la fiecare 2 pasi ca sa avansez sau sa permit trecerea (de multe ori prea la limita) altuia din sens opus. Consider ca lumea e de ajuns de mare ca sa putem merge toti (in grupuri de 2-3-4) umar langa umar unde avem de mers, nu unul in spatele celuilalt. Call me crazy, dar s-ar putea chiar sa avem destul loc sa putem si trai unul langa altul, in loc de unul deasupra altuia, ca intr-un joc de lego cu oameni vii.

Oricum am ajuns destul de rau de aproape 4 ani de zile on and off in Bucuresti, pana acolo unde aproape ca nu ma mai deranjeaza notiunea de “turma” … doar o observ cu oarecare ironie de fiecare data cand ies de la romana sau schimb statiile la victoriei.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , , ,

8 comments

 • Pai macar invata o lectie. Pe viitor, inainte sa te angajezi undeva, spre ex, rezerva-ti juma’ de zi si du-te pana acolo si inapoi cu metroul, de preferat la orele de varf, apoi posteaza-te in cea mai apropiata mare intersectie si fa tururi dupa tururi, ca sa vezi cum circula lumea, cu ce viteza, daca sunt pozitionati unul langa altul sau unul deasupra celuilalt, intereseaza-te la primarie de eventualele lucrari de reparare a carosabilului (apoi ia informatia de la ei si inmulteste-o cu 3) si decide daca esti dispus sa-ti petreci urmatoarea lunga/scurta perioada din viata mergand zilnic la locul de munca.

  How’s that?

 • trecand peste izul de ironie din commentul tau, dac’as face asa ceva in bucuresti, probabil m-as hotara ca nu se mai merita sa lucrez nicaieri … si totusi aproape 2 milioane de oameni se hotarasc asupra opusului in fiecare zi.

 • Chestia aia cu izbitul de oameni la fiecare 2 pasi e….geniala…si devine perfecta cand ai o geanta si eventual niste carti in mana…in rest…”Go with the flow!” face legea in piata romana :))

 • de curiozitate…a incercat cineva sa mearga “against the flow”? 🙂 cred ca ai fi sortit pieirii!

 • iti urez sa ajungi sa lucrezi pe wall street! 😀

 • hylander1986

  Sunt total de acord cu tine!

 • Empatizez foarte bine cu tot ce spui tu in acest blog…sper doar sa ajung si eu la nivelul tau…sa nu ma mai deranjeze aglomeratia… te distreaza turma de la metrou Victoriei 🙂 pentru o senzatie mai puternica incearca Unirii! 😉

 • sincer, chiar am stat pe ganduri intre victoriei si unirii la partea aia !…

  ma bucur ca ce scriu iti ofera un fel de satisfactie amara, banuiesc, chiar daca numai la nivel empatic.

  mult’am!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.