3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Pacatuiti cu spor

Pan-acuma a mai mers cum a mai mers, dar de azi incolo avem probleme. Majore. Sapte la numar, nou constituite in cele 7 noi pacate capitale adoptate de Biserica Catolica si pe care Biserica Ortodoxa, din cate am auzit, le sprijina. Ca sa nu avem confuzii, pacatele capitale sunt, in acceptiunea Bisericii Catolice, alea naspa rau! Cu alte cuvinte, “condamna sufletul la osânda vesnica daca nu esti absolvit prin confesiune si penitenta”. In si mai multe cuvinte, poti sa hranesti 15 familii de nevoiasi, sa adapostesti 30 de copii ai strazii si sa adopti inca 5 somalezi flamanzi sa-i dai pe la facultati, dar daca nu te-ai inteles cu Cel de sus in privinta asta, tot ai o problema mare, rosie si in credinta populara, cu coarne, coada si eventual o furca auxiliara pt diverse activitati administrative.

Pe rand, iata-le:
– distrugerea mediului inconjurator…daca pana acum calcand iarba in picioare riscai sa iti sara in cap Green Peace sau vreun environmentalist de-asta mai aprins, acum risti partea cu damnarea eterna a sufletului ca bonus. Inafara de asta, regula e foarte buna in sinea ei.
– experimente stiintifice de natura morala discutabila…vag…prea vag, nu? Cine stabileste natura morala a experimentelor si cum stabilim de care parte a gardului ne aflam? Banuiesc ca e la latitudinea Bisericii la faza asta in ce parte ti-o ia sufletelul nemuritor.
– manipularea genetica care duce la alterarea ADN-ului…vai de sufletelul lu’ nenea de-a creat-o pe Dolly daca astea functioneaza si retroactiv.
– consumul sau traficul de droguri…regula buna, stim cu totii unde-ti ajunge si corpul dac-o iei pe drumul asta, ce sa mai vorbim de minte, suflet and co.
– injustitia sociala care duce la saracia unora sau bogatia excesiva si opulenta a altora…umm, mda…ca roman de rand ai putea fi linistit ca nu ajungi s-o-ncalci pe-asta prea des. Inseamna totusi ca ratatii cu manele din bmw-uri de 90.000$ au o sansa sa se duca dracului la propriu?…Misto.
– avortul…argumente pro si contra pana maine lejer, fara vreo finalizare la orizont.
– pedofilia…asta nu e cam sinucigasa? Cred ca un numar de preoti catolici tre’sa-si gaseasca noi hobby-uri.

In final, imi permit sa cred ca Dumnezeu, acolo unde e, nu-si updateaza lista de pacate conform Bisericii Catolice.

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: , , ,

3 comments

  • Nota 10 din partea mea:) Ai combinat foarte dragutz pacatale cu comenturile la adresa lor:) Super reusit:)

  • mersi…ia-l si “randuit” acuma si merit o marire de salariu pt asta! 😀

  • hm…ultimele trei ar fi pacate nashpa (cel putin dpdv moral) da pt restu crek au luat bani buni popii k sa zica asa ceva…poate vor sa faca si new version of holy bible :)) haha…ce sa zic eu nici nu stiu daca e necesar sa cred in asa ceva…oricum nu cred decat ce vreau (cu riscurile asumate bineinteles) asa ca…Doamne da-mi pace, sanatate multa si viata cat vreau(fara exces ca or vrea si altii la fel,nu de alta) ca nu vreau sa chinui sufletu unei plante si nici sa imi rup buzunarele la pantaloni cu lingouri de aur! si si cel mai importatn e sa nu ajung prost…or fi prostii fericiti da nu vreau sa-i vad pe altii cum se uita la mine cu mila…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.