3ditorialdin BĂICOI – gândesc dublu, postez simplu

Parca …

Parca suntem prea pesimisti. Parca nu vrem sa luptam si avem sindromul baciului din balada. Parca e mai usor sa spui “asta e tara mea, nu am ce face”. Parca “afara” e mai bine ? Parca doar la noi se fura. Parca doar noi avem probleme cu justitia. Parca doar la noi sunt drumurile proaste.

Parca democratia si respectul autoritatii fata de cetatean se pot invata in doar 18 ani. Parca nu mai pare asa de usor de facut daca te gandesti ca prin 1880 americanii fondau bursa de marfuri. Parca atunci noi eram independenti doar de cativa anisori. Parca a fost mai rau. Parca am avut turci, rusi, comunism, fanarioti, maghiari, polonezi, tatari. Parca am fost tari in perioada interbelica. Parca pe vremea aia tot romani eram. Parca nu stim ca orice roman e mai bogat decat mai mult decat jumatate din populatia globului.

Parca uitam cati romani au murit ca sa spunem noi “Traim in Romania !”. Parca am uitat ca daca unul din noi ramane la mama naibii in pana, fara telefon sau roata de rezerva, a doua zi rade cu gura pana la urechi de ce i s-a intamplat. Parca nu ne dam seama ca nu trebuie sa luam ca etalon Germania sau Franta, care au avut 45 de ani in fata noastra. Parca a devenit enervat rau de tot cuvantul parca. Vorbim …

Te poţi abona la Feed-ul RSS.

Tags: ,

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-mă la comentarii via e-mail. Te poţi abona fără să comentezi.